UKRAJINCI NAPALI DONJECK! Uništeno gigantsko skladište municije (FOTO/VIDEO)
Foto: Printscreen/Printscreen

Borbe na istoku Ukrajine su nastavljene, a najteže je u Bahmutu. Rusko Ministarstvo odbrane demantovalo je izveštaje o ukrajinskim vojnim prodorima duž različitih delova linije fronta.

Šef Međunarodne agencije za atomsku energiju  Rafael Grosi planira da predstavi sporazum Rusije i Ukrajine o zaštiti Zaporoške nuklearne elektrane u Savetu bezbednosti UN ovog meseca, što ukazuje da je postizanje dogovora blizu, rekli su Rojtersu neimenovani diplomatski izvori.

Ruske snage su saopštile da je PVO oborila ukrajinski dron iznad područja zapadnog Krima.

Nemačka namerava da kupi 18 tenkova "leopard 2" za 525 miliona evra kako bi zamenila tenkove isporučene Ukrajini, rekao je Rojtersu neimenovani izvor iz nemačkog Ministarstva odbrane.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Kraj bloga za  444. dan rata u Ukrajini

Uništeno je gigantsko skladište municije NATO-a (VIDEO)

23.00 - Ovo je saopštio bivši savetnik predsednika Ukrajine

„Кada ćemo konačno prestati da stavljamo sva svoja jaja (municiju) u jednu korpu (u jedno skladište)?.. Кao u Pavlogradu i Hmeljnickom...“, rekao je J. Кasjanov, bivši Porošenkov savetnik.

"Ništa, predsednik je u Italiji – tražiće još“, dodao je on.

Očevici takođe javljaju da je bilo oko 10 snažnih eksplozija.

 

 

Proglašena vazdušna uzbuna praktično na celoj teritoriji Ukrajine

22.18

 

 

ŠTA SE ZAISTA DEŠAVA NA FRONTU? Komandant "Ahmata" otkrio novo stanje!

21.48 - Oružane snage Ukrajine aktivne su samo na određenim sektorima fronta, saopštio je danas zamenik komandanta 2. armijskog korpusa i komandant specijalnih snaga "Ahmat" Apti Alaudinov.

Celu vest pročitajte OVDE.

OSU je za dva sata ispalila 36 granata u Donjecku

21.20 - Dolasci su zabeleženi u Petrovskom, Кujbiševskom i Кirovskom okrugu grada. To prenosi SCКК DNR.

 

 

Rusi objavili: Uništeno

21.00 - Ruske raketne snage i avijacija uništile su radiolokacionu stanicu neophodnu za rad PVO sistema S-300 koja se nalazi u delu Donjecke Narodne Republike koji je pod kontrolom ukrajinske vojske.

Takođe, uništeno je i jedno skladište raketa za potrebe avijacije, soapštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Dodaje se i da je uništeno i jedno skladište municije za avijaciju i cisterne sa gorivom ukrajinske vojske u Zaporoškoj oblasti, kao i komandni centar ukrajinske 5. jurišne brigade.

Novi snimak jutarnje detonacije skladišta municije u Hmeljnickom

20.18

 

 

Ruska avijacija uništila radar za S-300

19.32 - Ruske raketne snage i avijacija uništile su radiolokacionu stanicu neophodnu za rad PVO sistema S-300 koja se nalazi u delu Donjecke Narodne Republike koji je pod kontrolom ukrajinske vojske.

Takođe, uništeno je i jedno skladište raketa za potrebe avijacije, soapštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Dodaje se i da je uništeno i jedno skladište municije za avijaciju i cisterne sa gorivom ukrajinske vojske u Zaporoškoj oblasti, kao i komandni centar ukrajinske 5. jurišne brigade.

Put smrti“ Oružanih snaga Ukrajine je popunjen gomilama uništene vojne opreme

19.06

 

 

RUSI I UKRAJINCI KORISTE NOVE TAKTIKE NA FRONTU: Od vatrenog udara sa neba, do smrtonosnih zamki (FOTO/VIDEO)

18.42 - Žestoke borbe se vode na frontu u Ukrajini

Celu vest i snimke pogledajte OVDE.

Uništeno moćno oružje na "putu smrti" (FOTO)

18.13  - Uništeni ukrajinski oklopni automobil Panthera T6  dostavljen iz UAE, retka mobilna izviđačka ispostava PRP-3 „Val“ i dva BMP-2 na drugom „putu smrti“ od Hromova do Bahmuta.

 

 

MUNJEVITA ODMAZDA! Rusi se osvetili za raketiranje Luganska, više ih niko neće videti!

17.38 - Među povređenima nakon sinoćnog granatiranja Luganska ima šestoro dece, a ranjen je i poslanik Državne dume.

Celu vest pročitajte OVDE.

"OVO ĆE BITI TRAGEDIJA" Prigožin pobesneo: Vojska beži, front u Bahmutu se urušava!

17.24 - Jevgenij Prigožin , osnivač zloglasne paravojne organizacije Vagner, ponovio je u svom poslednjem govoru da su ruske snage predale svoje položaje na periferiji Bahmuta. Prema rečima Prigožina, to je omogućio ukrajinskoj vojsci da zauzme važne taktičke visine.

Celu vest pročitajte OVDE.

Ukrajinci napali Donjeck

16.59 -Ukrajinske trupe su tokom noći i jutra granatirale Kujbiševski, Kijevski i Petrovski okrug Donjecka sa 18 granata „NATO“ kalibra 155 milimetara, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja ratnih zločina Ukrajine. (JCCC) prijavio .

"Zabeležena je vatra iz AFU (Oružane snage Ukrajine) u pravcu... 00.05 – naselje Orlovka – grad Donjeck (Kujbiševski i Kijevski okrug): ispaljeno je sedam granata kalibra 155 mm", navodi predstavništvo.

Napominje se da su Petrovski i Kujbiševski okrug grada takođe ispaljeni u 06.05 i 06.35, respektivno, a na njih je ispaljeno 11 „NATO“ granata

ZELENSKI STIGAO U RIM Prvo razgovara sa Meloni, u toku dana sastanak i sa papom

16.45 - Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski stigao je danas u Rim na razgovore sa italijanskim vladinim zvaničnicima, a razgovaraće u Vatikanu i sa papom Franjom.

Celu vest pročitajte OVDE.

Rusi zauzeli još jedan deo Bahmuta

15.52 - Jurišni odredi Oružanih snaga Rusije oslobodili su još jedno naselje u severozapadnom delu grada Bahmuta (Artjomovsk), izjavio je general-potpukovnik Igor Konašenkov na današnjem brifingu ruskog Ministarstva odbrane.

"Jurišna brigada ima podršku vazdušno-desantne jedinice koja suzbija neprijatelja sa bočnih strana", kazao je general Konašenkov.

Vojnici privatne vojne kompanije "Vagner" istiskuju iz Bahmuta ukrajinsku vojsku, kojoj je sada sve teže da se sakrije i nađe zaklon u zgradama, pišu "Izvestija".

Gradska postrojenja ih više ne štite jer su potisnuti, borbe se sada vode na zapadnoj periferiji grada, neprijatelj nema gde da se sakrije, pojašnjava izvor, prenosi RT.

Dejstvo posade "Vostok" na pravcu Zaprožja (VIDEO)

15.15

 

 

Mi-8 i Su-34 verovatno oboreni NATO projektilima vazduh-vazduh sa lovaca

14:33

 

Srušio se ruski helikopter

14:10 - Ruski helikopter srušio se danas u Brjanskoj oblasi, u pograničnom delu sa Ukrajinom, rekao je izvor iz službi za vanredne situacije za agenciju TASS.

"Prema preliminarnim podacima, helikopter je pao u gradu Klinci, nakon što se zapalio motor", dodao je izvor. 

Borelj pozdravio isporuke oružja velikog dometa

13:52 - Šef evropske diplomatije Žozep Borelj pozdravio je isporuke oružja velikog dometa Kijevu.

- Rusija nanosi udare sa velikog rastojanja, tako da je i Ukrajini potrebno oružje koje može da deluje na takvom rastojanju - rekao je Borelj.

Ispaljena raketa "storm šedou"

13:20 - Predstavništvo LNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja ratnih zločina Ukrajine potvrdilo je da su snage Kijeva i u današnjem napadu na Lugansk primenile krstareću raketu "storm šedou". Ispaljena je jedna raketa.

U današnjem napadu oštećeno je sedam višespratnica, 25 garaža i 15 automobila, kao i elektromreža.

 

 

Ukrajina: U napadu ruskih snaga povređeno 11 civila

12:57 - U napadu ruskih snaga na Hmeljničku oblast na zapadu Ukrajine povređeno je 11 civila, od kojih je jedan hospitalizovan, izjavio je gradonačelnik Hmeljnickog Oleksandar Simčišin.

Ostali povređeni zadobili su posekotine od stakla, prenosi Interfaks Ukrajina.

Lugansk pogođen krstarećim projektilom 

12:21

 

Zelenski stigao u Rim

11:53 - Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski stigao je u Rim na razgovore sa italijanskim vladinim zvaničnicima, a razgovaraće u Vatikanu i sa papom Franjom, navodi AP.

On je sleteo pre podne na rimski aerodrom "Ćampino", gde ga je dočekao italijanski ministar spoljnih poslova Antonio Tajani, prenela je novinska agencija ANSA.

ZELENSKI KOD PAPE Predsednik Ukrajine stiže u zvaničnu posetu Italiji

11:23 - Predsednik Ukrajine, u okviru evropske turneje, danas stiže u službenu posetu Italiji. Italijani su do sada dali Kijevu pet "paketa" vojne pomoći.

Ceo tekst pročitajte OVDE

Melnik napao Šolca zbog odbijanja NATO-a da prihvati Ukrajinu

10:50 - 

 

 

Najveći paket vojne pomoći od početka rata

10:14 - Nemačka će Ukrajini pružiti najveći paket vojne pomoći od početka rata. Spiegel piše da će paket od 2,7 milijardi evra uključivati

 

 

Zelenski uveo sankcije protiv 37 pojedinaca i više od 200 kompanija

09:46 - Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski potpisao je ukaz o uvođenju sankcija za više od 200 pravnih i 37 fizičkih lica, uključujući avio-kompaniju "Volga-Dnjepar" i njenog šefa Alekseja Isaikina.

Prema dokumentu objavljenom na sajtu Zelenskog, među kompanijama koje su sankcionisane su Bagajevski terminal za vodu, Evrotek-Univerzal, HMS grupa, Hidromašservis, HMS Njeftemaš, Sibnjeftemaš, Volga-Dnepr Invest, Volga-Dnjepar erlajns, Hekagon Bar Coding Center, prenose RIA Novosti.

Među pojedincima koji su potpali pod sankcije su Andrij Derkač, koji je u januaru lišen ukrajinskog državljanstva i mandata poslanika Vrhovne rade.

Uništena američka haubica M777 u Hersonu

09:21 - Jedinice grupe "Dnjepar" uništile su u hersonskom pravcu položaje ukrajinske artiljerije, uključujući američku haubicu M777, rekao je za Sputnjik načelnik pres centra grupe Aleksandar Ruljov.

U ruskom napadu na Hmeljničku oblast pogođen infrastrukturni objekat

08:50 - Ruske snage napale su iz vazduha Hmeljničku oblast, na zapadu Ukrajine, pogođen je infrastrukturni objekat, a pet osoba je povređeno krhotinama od stakla, saopštile su regionalne vlasti. Zamenik načelnika oblasne uprave Sergij Tjurin izjavio je da je pogođen infrastrukturni objekat koji se nalazi van naselja i da nije bilo direktne opasnosti po stanovništvo i stambene objekte, prenosi Unian.

 

 

Analiza situacije na frontu

08:10

 

Blinken razgovarao sa Kulebom

07:53 - Američki državni sekretar Entoni Blinken razgovarao je telefonom sa ukrajinskim ministrom spoljnih poslova Dmitrijem Kulebom o pripremama ukrajinskih snaga za kontraofanzivu i ulozi partnera Kijeva u tome.

- Blinken je konstatovao da je suverenitet Ukrajine od suštinskog značaja za mir i bezbednost Evrope i da je obaveza SAD da pozove Rusiju na odgovornost. Podsetio je na obećanje predsednika Džozefa Bajdena da će podržavati Ukrajinu koliko god bude trebalo - saopštio je Stejt department.

Eksplozije u Nikolajevu

07:04

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading