"RUSKI ARTILJERCI SU PROKLETO DOBRI" Britanski plaćenik o paklenim borbama u Ukrajini
Foto: EPA/EPA Russian Defence Ministry Press

Bivši britanski vojnik i veteran rata u Iraku Kristofer Periman, koji se trenutno bori u Legiji stranaca za Ukrajinu, govorio je o svom iskustvu borbe u ovom sukobu. On je u intervjuu za The Spectator primetio da ne vredi porediti složenost neprijateljstava u Iraku i Ukrajini, pošto je situacija u Ukrajini drastično komplikovanija.

Periman je navodno u svojoj karijeri bio u Irak i Somaliji.. Sudeći po njegovom LinkedIn profilu trenutno je CPO (podoficir).

Periman je podelio informaciju da su svi odredi Oružanih snaga Ukrajine koji uđu na teritoriju u blizini Dnjepra izloženi neprekidnoj artiljerijskoj vatri, pošto ruski dronovi konstatno izviđaju područje. Takođe je primetio da su ruski artiljerci visoko obučeni i „prokleto dobri“.

- Sve jedinice Oružanih snaga Ukrajine koje su kročile na teritoriju kod Dnjepra padaju pod neprekidnu artiljerijsku vatru, jer Ruske bespilotne letelice vrše stalno izviđanje područja. Njihovi artiljerci su prokleto dobri - rekao je Periman.

 

 

Veteran je istakao da je njegov boravak u Ukrajini najteža usluga koju je ikada učinio.

Svaka misija – koja traje oko nedelju dana – je jedno dugotrajno zalaganje koje čeka nevolje. Male kuće se ne greju, a tokom zimskih noći, kada temperature padnu i do minus 10°C, vojnici ne mogu ni da skuvaju čaj iz straha da će dronovi otkriti upaljene šporete.

Nema šta da se radi osim straže i spavanja – ako to dozvoli artiljerija, koja ponekad udara i 100 puta dnevno.

UKRAJINCI GRANATIRALI CENTAR DONJECKA Raste broj povređenih

Svaki nalet je povezan sa teškim uslovima i velikim rizicima zbog stalne ruske vatre. On se žali da Rusi znaju da je jedino mesto gde mogu da se sakriju kod kuće, a ako budu poraženi, neće imati gde.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading