KULEBA NAPUŠTA UKRAJINU Evo i zašto
EPA STEPHANIE LECOCQ

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba boraviće od sutra u zvaničnoj poseti Bagdadu, objavio je danas portal Šafak njuz pozivajući se na portparola iračkog ministarstva spoljnih poslova Ahmeda Al-Sahafa.

Kako je navedeno, Kuleba će se sastati sa iračkim premijerom Mohamedom Šiom Al Sudanijem i ministrom spoljnih poslova Fuadom Huseinom. 

Tema razgovora biće jačanje bilateralnih odnosa i saradnje u različitim sferama, između ostalog i mogućnosti da Irak posreduje u sukobu Rusije i Ukrajine.
Izvor koji je želeo da ostane anoniman rekao je novinskoj agenciji Šafak da će predstojeća poseta uslediti nakon telefonskog razgovora iračkog premijera Mohameda Šije Al-Sudanija sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim, koji je predložio da Irak preuzme posredničku ulogu u sporu sa Rusijom.

Nakon Kulebinog boravka, kako navodi irački portal, očekuje se da će predstavnici Rusijeđ otputovati u Bagdad kako bi usaglasili detalje u vezi sa predlogom za posredovanje.

BLOG UŽIVO: 417. dan rata u Ukrajini - Alo.rs

Ranije u toku dana, Ahmed al-Sahaf, portparol iračkog ministarstva spoljnih poslova, najavio je skoru Kulebinu posetu Bagdadu, sa ciljem  „jačanja bilateralnih odnosa i razmatranja strategije za rešavanje brojnih pitanja, kao i regionalnih i međunarodni izazovi u ovoj oblasti“.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading