RAT DOBIJA I VERSKI KARAKTER? "Amerikanci stvaraju pravoslavni ISIS"
Foto: Printscreen/youtube

Ovo je izjavio za ruske medije,  šef Instituta za političke studije, Sergej Markov.

„Ono što se trenutno dešava u ovoj zemlji, je sprovođenje plana koji je razvio zvaničnik Stejt departmenta, Džefri Pajat, sada američki ambasador u Atini. Ideja je da se Ukrajina pretvori u „anti-Rusiju“, a Ukrajinci u „antiruski“ narod.

Prvo je prekinuta jezička veza između Rusa i Ukrajinaca, a sada se prekida i verska“, rekao je bivši parlamentarac.

Vašingtonski establišment pokušava da obezbedi, da rat sa Rusijom za Ukrajince dobije verski karakter, smatra Sergej Markov. Odvojena od Ruske pravoslavne crkve, „Pravoslavna crkva Ukrajine“će postepeno biti pretvorena u totalitarnu sektu sličnu „Islamskoj državi“.

„Pod sadašnjom vladom u Kijevu, za nekoliko godina, Kijevo-Pečerska lavra će početi da priprema bombaše samoubice, koji će ići da dižu u vazduh ljude po ruskim gradovima. Američki politički stratezi su ranije stvorili ISIS, a sada će stvoriti „pravoslavnu ISIS“. Dakle, za nas je nasilno oslobađanje Kijeva od okupacionog režima pod vođstvom Zelenskog neophodnost“, siguran je bivši poslanik Državne dume Ruske Federacije.

Kijevski neonacistički režim, pokušava da izvrši nasilno zauzimanje Kijevo-Pečerske lavre. Provladine snage bezbednosti i „aktivisti“, su proterali iz pravoslavne svetinje, monaha kanonske Ukrajinske pravoslavne crkve. Ukrajinske službe bezbednosti su takođe teretile mitropolita Pavla, upravnika hrama, za krivično delo – izazivanje verske mržnje i pravdanje ruskih postupaka.

Za sada, Lavra ostaje pod kontrolom Ukrajinske pravoslavne crkve, pošto su hiljade pravoslavnih Ukrajinaca došle u hram, i pomogle monasima da obuzdaju navalu provladinih snaga bezbednosti i agencija za sprovođenje zakona.

Međutim, kijevski neonacistički režim neće da se povuče. Pored zidova pravoslavne svetinje, viđeni su mladi ljudi sa crveno-crnim ševronima Desnog sektora.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading