UKRAJINA U VELIKOM PROBLEMU Rusi postavili neprobojne linije odbrane
Foto: Shutterstock/Alo ilustracija

- Čak i da Ukrajinci imaju spremnih 200.000 svežih vojnika za ofanzivu, u šta lično sumnjam, ne verujem da bi mogli da probiju ruske linije odbrane - kazao je Srđa Trifković.

Profesor ističe da ne veruje ni da su Ukrajinci pod pritiskom da krenu putem pregovora.

- Amerikancima savršeno odgovara da se ovo produži na duge staze, da to bude jedan iscrpljujući rat u kome će se boriti do poslednjeg Ukrajinca na frontu i do poslednje nemačke fabrike u Evropi - rekao je istoričar za jutarnji program Hepi TV.

Podsećamo, specijalna operacija ruske vojske ušla je u 401. dan. 

Kuleba o kontraofanzivi

Ako ukrajinska vojska ne bude imala uspešnu kontraofanzivu, Zapad će imati više pristalica u pronalaženju kompromisa sa Rusijom, izjavio je u intervjuu za Fajnenšel tajms ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba.

- Oni (pristalice rešavanja konflikta diplomatskim putem) su svuda – u Vašingtonu, u Berlinu, u Parizu, u Londonu. Oni će pokušati da urade nešto kreativno u duhu Minska-3 - rekao je ukrajinski diplomata.

On takođe smatra da od ishoda buduće ofanzive zavisi kako će SAD i Evropa isporučivati naoružanje i opremu Oružanim snagama Ukrajine u budućnosti. Osim toga, Kuleba je dodao da se zapadni političari drže stava da Oružane snage Ukrajine imaju „jednu odlučujuću bitku” koja će odrediti ishod čitavog sukoba.

Komentari (0)

Loading