UKRAJINA DOBIJA MOĆNU FLOTILU? "Gađaćemo ciljeve na nebu, kopnu i na moru!"
Foto: Shutterstock

- Potrebna nam je pozitivna odluka o prelasku višenamenskog vojnog aviona F-16 u Ukrajinu. Transfer opreme nije lak proces. A proces (priprema - prim. aut.) treba da počne sada. To jest, sve će početi sa obukom pilota i inženjera, a paralelno će se pripremati baza za održavanje ovih letelica i mreže aerodroma. Sam proces prevođenja, naravno, nije lak – reč je o tehničkoj dokumentaciji itd. Ali mi nemamo vremena za nikakva odlaganja, moramo odmah da počnemo, rekao je Ignat u emisiji TV kanala „Glad“.

On je takođe naglasio da ostaje potreba Ukrajine za višenamenskim lovcima koji bi mogli da gađaju ciljeve na nebu, na kopnu i na moru.

Prethodno je američki predsednik Džo Bajden odbacio transfer F-16 u Ukrajinu, rekavši da takve isporuke nemaju smisla u kontekstu aktuelnih događaja.

Rusija je ranije poslala notu zemljama NATO-a zbog isporuke naoružanja Ukrajini. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju. Ministarstvo spoljnih poslova Ruske Federacije saopštilo je da se zemlje NATO-a „igraju vatrom“ isporukom oružja Ukrajini.

Kremlj je naveo da pumpanje Ukrajine oružjem sa Zapada ne doprinosi uspehu rusko-ukrajinskih pregovora i da će imati negativan efekat.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading