UKRAJINSKI KOMADANT NAJAVIO PREOKRET "Vrlo brzo ćemo iskoristiti ovu priliku"
Foto: EPA/EPA Russian Defence Ministry Press

Aleksandar Sirski, komandant kopnenih snaga Ukrajine, rekao je u četvrtak da će uskoro doći do kontraofanzive protiv „iscrpljenih“ ruskih snaga kod Bahmuta.

Bahmut (Artjomovsk) je preplavljen ukrajinskim i ruskim snagama, kao i plaćenicima iz paravojne grupe Vagner, od prošlog leta u 13-mesečnom ratu. Vojnici na ovom frontu su navodno izloženi većem riziku od smrti u poređenju sa drugim regionima.

-Agresor nije odustao od nade da će zauzeti Bahmut po svaku cenu uprkos gubicima u ljudstvu i opremi, rekao je Sirski, prema The Moscow Times, nezavisnoj publikaciji na engleskom jeziku sa sedištem u Amsterdamu.

- Glavna borbena snaga Rusije na ovom frontu je Vagnerova plaćenička grupa. Ne štedeći ništa, oni gube značajnu snagu i iscrpljuju se. Vrlo brzo ćemo iskoristiti ovu priliku, kao što smo to uradili kod Kijeva, Harkova, Balakleje i Kupijanska - dodao je on.

Vagner, privatna vojna kompanija na čelu sa Jevgenijem Prigožinom, ruskim oligarhom i dugogodišnjim saveznikom ruskog predsednika Vladimira Putina, možda preispituje svoju umešanost u „mlin za meso” Bahmuta.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading