RUSI OBORILI TRI UKRAJINSKE RAKETE Eksplozije odjekivale Belgorodom (VIDEO)
Foto: Printscreen

"Naš PVO sistem se aktivirao u Novom Oskolu. Oborena su tri projektila. Proveravaju se posledice na zemlji. Za jednu žrtvu već znamo, čoveka sa povredama od gelera na šaci. Hitna pomoć je na putu", naveo je Vjačeslav Gladkov danas u objavi na "Telegramu".

 

 

Guverner Belgorodske oblasti, koja se graniči sa Ukrajinom, precizirao je da su u nekoliko sela u okrugu Novi Oskol oštećeni neki dalekovodi i fasade zgrada.

"Oborene tri ukrajinske rakete"

Ruska PVO Novom Oskolu navodno je preko noći oborila tri ukrajinske rakete, prenosi "Jutarnji list". Na društvenim mrežama pojavio se i snimak koja prikazuje eksploziju usred grada, a u opisu se navodi kako je pogođena jedna kuća.

Gladkov je krajem januara rekao ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da je od početka ukrajinskog granatiranja u regiji ubijeno 25 ljudi, a 96 ranjeno.

Oko 6.500 stanovnika je preseljeno, a vanredno stanje je na snazi u 15 gradova i mesta u regiji. Više od deset škola pogođeno je ukrajinskim granatama u Belgorodskoj oblasti.

Belgorod se graniči sa ukrajinskom oblašću Harkov i više puta je bio na udaru vatre od početka invazije na Ukrajinu u februaru prošle godine. Ukrajina gotovo nikada javno ne preuzima odgovornost za napade unutar Rusije i na teritoriju u Ukrajini pod ruskom kontrolom.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading