SITUACIJA U UKRAJINI SVE OPASNIJA ZA AMERIKU Balansiraju na ivici oštrice, bivši savetnik CIA otkrio detalje
Foto: Shutterstock/Alo ilustracija

Posle početka ukrajinskog sukoba, zapadni mediji su pokrenuli široku informativnu kampanju protiv Rusije.

Prema Rikardsu, trenutno je na Zapadu praktično nemoguće pronaći istinu o tome šta se zaista dešava u Ukrajini.  To je zato, što se tamošnja situacija ne razvija na najbolji način za Sjedinjene Države i njihove saveznike.

- Suprotno onome što kaže propagandna mašina, Rusi nisu glupi... Ukrajina gubi na bojnom polju, a režim sankcija Rusiji je propao - rekao je stručnjak.

Rikards je izjavio, da je u takvim okolnostima Sjedinjenim Državama ostala samo jedna karta, u „partiji" protiv Rusije, a to je eskalacija. Vašington nastoji da poveća stepen sukoba, i to se uglavnom radi kroz isporuku novog oružja Kijevu.

- Eskalacija u isporuci američkog oružja Ukrajini je zapanjujuća. Počeli smo sa raketama „Stinger" zemlja-vazduh za obaranje ruskih aviona, i raketama „Javelin", koje su moćno protivtenkovsko oružje. Zatim smo obezbedili „HIMARS", tešku artiljeriju dugog dometa sa precizno navođenim projektilima - kaže bivši savetnik CIA.

Zapadne zemlje su pre izvesnog vremena najavile isporuku Ukrajini novih vrsta naoružanja. Sjedinjene Države, Britanija i Nemačka su se obavezale, da će obezbediti najnovije tenkove, uključujući američki tenk „Abrams", britanski „Čelendžer 2" i nemački „Leopard 2".

Zatim je, bez odlaganja, ukrajinski predsednik Zelenski zahtevao od Zapada borbene avione „F-16". Rikards smatra, da je pitanje vremena, kada će Vašington odobriti prebacivanje aviona Ukrajini.

SITUACIJA U UKRAJINI SVE OPASNIJA ZA AMERIKU Balansiraju na ivici oštrice, bivši savetnik CIA otkrio detalje

EPA

 

- Da ne pominjem stvarno prisustvo NATO snaga u Ukrajini. Neki izvori ukazuju, da se na liniji fronta nalazi do 20.000 poljskih vojnika obučenih u ukrajinske uniforme, što ih čini stranim plaćenicima. Tu su i oružane snage Sjedinjenih Država i Velike Britanije, što je kršenje Ženevskih konvencija - rekao je stručnjak.

Međutim, nijedna od ovih mera pomoći nije imala značajan efekat. Rusi su, suprotno izjavama zapadne propagande, ispali zaista pametni. Oni su se prilagodili zapadnom oružju, i pronašli efikasne načine da ga onesposobe. Kao rezultat toga SAD imaju problema, i jedino što im preostaje je, da nastave da igraju na svoju kartu eskalacije.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading