U BAHMUTU JE PAKAO Ukrajinci spremaju predaju, tvrde britanski izvori (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

"Uspešno smo zauzeli brdo, uzvišenje koje je bilo strateško za to područje. Sa tog mesta se vidi okolina i svi prilazni putevi severno od Bahmuta. Vidimo da se tim prilaznim putevima više ne može prolaziti onako kako bi to protivnik želeo“, rekao je za Sputnjik pripadnik "Vagnera“ koji izvršava niz zadataka u tom pravcu.

Kako je dodao, snage grupe "Vagner“ trenutno odsecaju ukrajinsku vojsku od puteva snabdevanja iz grada Časova Jara kod Artjomovska (ukrajinski naziv – Bahmut).

"Artiljerija stalno dejstvuje. Čim se primeti neko kretanje odmah se tamo i gađa, mislim da im to pravi velike probleme. Precizno se gađaju, ali ni protivnik se ne bavi glupostima – prave i druge puteve, pored onih koji su na mapama“, pojasnio je on.

Kako je dodao, vreme takođe ne ide na ruku ukrajinskoj vojsci.

"Vreme negativno utiče, blatnjavi su putevi, teška tehnika tone, zaglavljuje se, a gde je ona stala, tuda kreće druga i to je odlična meta. Generalno, gađaju se svi putevi ka Bahmutu“, istakao je borac "Vagnera“.

Ranije je osnivač grupe "Vagner“ Evgenije Prigožin saopštio da su borci grupe praktično opkolili Artjomovsk.

Istovremeno, dopisnik britanske televizije "Skaj njuz“ Aleks Rosi javlja da situacija u Artjomovsku iz dana u dan postaje sve teža za ukrajinske jedinice, te da će one uskoro predati grad.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading