"AMERIKANCI ODGOVORNI ZA TERORISTIČKI NAPAD" Antonov: Krv žrtava je na rukama SAD!
Foto: Printscreen/Printscreen

„Vašington stoji iza leđa tih koji su pucali u civile, što znači da je on odgovoran za te zločine. Krv žrtava je već na rukama Sjedinjenih Država“, rekao je Antonov novinarima, prenose RIA Novosti. ŠEF CENTRA za proučavanje vojnih i političkih sukoba Andrej Klincevič izjavio je da bi NATO mogao biti zainteresovan za municiju koja se čuva u selu Kolbasna u Pridnjestrovlju.

Rat u Ukrajini, 372. dan - Alo.rs

"Pristup ogromnoj količini artiljerijskih sovjetskih tenkova uskladištenih u selu Kolbasna u Pridnjestrovlju može biti važan cilj za NATO, pošto su kapaciteti skladišta u svetu već iscrpljeni“, rekao je Klincevič na konferenciji za novinare, prenose RIA Novosti.

Ukrajinska avijacija saopštila je da je protivvazdušna odbrana ove zemlje danas oborila ruski borbeni avion Suhoj Su-34 blizu grada Jenakijeve u Donjeckoj oblasti. Jedan od pilota je poginuo, a drugi je ranjen, saopštili su predstavnici ukrajinske vojske, prenosi Kijev independent. SKORO 10.000 ruskih vojnika se od septembra 2022. godine dobrovoljno predalo ukrajinskoj vojsci preko telefonske linije "Želim da živim", saopštio je Ukrajinski koordinacioni centar za ratne zarobljenike.

 

 

Ruski vojnici imaju ovu mogućnost predaje od septembra prošle godine kada je linija otvorena, prenosi Kijev Independent. Prema pisanju ovog lista, ruski vojnici koji se predaju podležu Ženevskim konvencijama i tretiraju se u skladu sa njima. KIJEV je naredIo obaveznu evakuaciju porodica i ranjivih građana iz grada Kupjanska i obližnjih severoistočnih teritorija, koji se nalazi na liniji fronta. Naredjenje je obrazloženo "nestabilnom bezbednosnom situacijom" zbog "konstantnog" ruskog granatiranja, prenosi Gardijan. DVE OSOBE su povređene kada su ukrajinske trupe granatirale grad Harcisk u tzv. DNR iz sistema HIMARS, saopštilo je danas predstavništvo tzv.

DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja u vezi sa ratnim zločinima Ukrajine (JCCC). Danas u 07:25, JCCC je snimio granatiranje Harciska, tokom kojeg je na grad ispaljeno šest raketa iz sistema HIMARS, prenose RIA Novosti. Nakon toga, grad je ponovo granatiran kada su u 16:50 ispaljene još tri rakete na Harcisk.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading