RUSI TRPE GUBITKE U DONJECKU Uništeno pet tenkova, Marinka bukvalno sravnjena s zemljom (FOTO/VIDEO)
Foto: Printscreen

On je ovaj podvig postigao tokom ruskog napada na ukrajinsku 79. vazdušno-jurišnu brigadu u blizini grada Marinka, u Donjecku.

Ukrajinski padobranac uspeo je da uništi pet tenkova i tri borbena vozila pešadije uz pomoć američkih protivtenkovskih projektila "Džavelin", saopštila je brigada, a prenosi Daily mail.

Na snimku se vidi kako rakete pogađaju ruske tenkove, koji potom eksplodiraju i gore, piše Jutarnji list.

SAD su naoružale Ukrajinu sa oko 8.500 projektila "Džavelin" od početka ruske invazije prošlog februara. Rakete Koplja, koje se smatraju moćnim protivtenkovskim oružjem koje se lansira sa ramena, postale su ključni deo odbrane zemlje početkom rata.

- Američko oružje u ukrajinskim rukama čini čuda - saopštilo je ukrajinsko Ministarstvo odbrane.

Na osnovu snimka nije moguće sa sigurnošću utvrditi kada je došlo do udara, ali se pojavilo u trenutku kada stižu izveštaji da Rusi pokušavaju da napreduju na Marinku u nastojanju da uspostave kontrolu nad regionom.

Ruski izvor vesti Readovka insistira da su invazione snage konsolidovale svoje pozicije južno od Marinke i da ne pominju gubitke.

Tvrdnje Ukrajine tek treba da budu nezavisno proverene, ali snimci objavljeni u sredu pokazuju dve različite formacije brda koje podsećaju na one koje se vide oko Marinke.

Marinka, inače, trpi višestruke napade ruskih snaga i praktično je sravnjena sa zemljom.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading