"UKRAJINA VAS JE UPOZORILA!" Šok! Kijev iza napada na Isfahan?
EPA

"Ukrajina se pojavljuje među potencijalnim krivcima", navodi portal, pozivajući se na zvaničnika u Teheranu koji je želeo da ostane anoniman.

Iransko ministarstvo spoljnih poslova zatražilo je objašnjenje od Kijeva nakon tvitova Podoljaka koji je napisao „Ukrajina vas je upozorila” na napad dronom na Isfahan.

"Predstavnik Ministarstva spoljnih poslova osudio je neprijateljski i provokativan stav savetnika predsednika Ukrajine (Mihaila Podoljaka) i nazvao sumnjivim njegove izjave u vezi sa nedavnom destruktivnom akcijom protiv vojnog kompleksa u Isfahanu i zatražio od ukrajinske strane jasno objašnjenje po ovom pitanju", navodi se u saopštenju objavljeno na Telegram kanalu Ministarstva spoljnih poslova republike.

Ranije je agencija Tasnim javila da je otpravnik poslova Ukrajine u Teheranu Evgenije Kravčenko pozvan u iransko Ministarstvo spoljnih poslova u vezi sa izjavom savetnika predsednika Ukrajine Mihaila Podoljaka o indirektnoj umešanosti Kijeva u nedavni napad dronovima na objekte Ministarstva odbrane Irana u gradu Isfahanu. Podoljak je na Tviteru jasno stavio do znanja da bi napad dronovima u Isfahanu i eksplozija u fabrici u Azaršahru mogli biti povezani sa događajima u Ukrajini i navodnom ruskom pomoći iz Irana, napisavši: "Ukrajina vas je upozorila".

PRATITE VESTI SA FRONTA.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading