"AKO PROGOVORIM, SPALIĆU VOJSKU DO TEMELJA“ Isplivali šokantni snimci ucene ukrajinskog generala
Foto: EPA/STR

Čini se da snimci pokazuju da je Emese Fajk, koja je postala direktor komunikacija legije stranih zemalja nakon što je pobegla iz Australije nakon skandala o prevari u rijaliti TV emisiji, zapretila da će podeliti štetne informacije o ukrajinskoj vojsci, ukoliko bude proterana zbog neovlašćenog putovanja u inostranstvo.

Prema snimcima, da bi izbegla takav ishod, ona je ucenjivala ukrajinskog generala Andreja Ordinoviča (kodno ime "Zevs"). Ona je rekla da su ukrajinski zvaničnici „hteli da [je] deportuju zbog dezerterstva“ i „raskinu njen ugovor“.

Fajk je objasnila da je njena jedina sreća bila što je pre taoga razgovarala sa "Zevsom",te stoga nisu mogli da je dodirnu.

- Rekla sam Zevsu, ako se ne vratim na ovu stvar, da ću objaviti sve što znam i zašto me uklanjaju -objasnila je Fajk.

Ona je generala opisala kao "super uzornog momka", dodajući, međutim, da razume da će, ako počne da priča o onome što je videla, "spaliti vojsku do temelja".

Dalje je rekla da bi ovo curenje bilo „veoma štetno za vojsku ako bi postalo javno poznato: korupcija, tretman prema strancima... "Ako počnem da pričam o tome, vojska će se raspasti sa svim internim istragama koje [bi] morale biti pokrenute.”

Štaviše, prema „poverljivim dosijeima“ koje je ova kuća videla, bivša TV zvezda takođe navodno stoji iza nestanka medicinskih potrepština u vrednosti od 2,5 miliona dolara. U dokumentima se takođe navodi da je krala donacije namenjene podršci Ukrajini u njenom sukobu sa Rusijom.

Fajk je optužena za nekoliko slučajeva prevare širom sveta, od kojih je najznačajniji njen neuspeli pokušaj da kupi kuću vrednu 4,2 miliona dolara na aukciji u australijskoj rijaliti TV emisiji pod nazivom „Blok“ tako što je navodno dala lažne priznanice o bankovnim transferima.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading