PORTPAROL RUSKOG MINISTARSTVA ODBRANE: Preuzeta kontrola nad Jakovljevkom u Donjeckoj Narodnoj Republici
Foto AP

Ruske snage preuzele su kontrolu nad selom Jakovljevka u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici, saopštio je portparol ruskog Ministarstva odbrane general-potpukovnik Igor Konašenkov.

"U Donjeckom pravcu, kao rezultat ofanzivnih dejstava ruskih jedinica, naselje Jakovljevka Donjecke Narodne Republike je uzeto pod kontrolu. Trenutno se završava njegovo čišćenje od ostataka ukrajinskih snaga", rekao je Konšenkov na konferenciji za novinare, a prenosi agencija TASS.

Kako je rekao, ukrajinske snage su bezuspešno pokušavale da kontranapadima povrate izgubljene položaje u naseljima DNR.

"Artiljerijskim udarima i dejstvima ruskih jurišnih grupa kontranapadi su odbijeni. Neprijatelj je pretrpeo gubitke i vraćen je na prvobitne položaje. Ubijeno je više od 40 ukrajinskih vojnika, a uništena su dva borbena oklopna vozila i tri automobila", naveo je Konašenkov.

Kako je rekao, ruske snage protivvazdušne odbrane oborile su i ukrajinski dron u DNR i presrele devet raketa HIMARS u Hersonskoj oblasti, DNR i LNR. Konašenkov je rekao da su ruske oružane snage uništile i tri ukrajinske diverzantske grupe u DNR i Zaporoškoj oblasti.

"Operativno-taktička avijacija, raketne snage i artiljerija pogodile su komandno mesto 113. brigade teritorijalne odbrane u rejonu naselja Krasni Liman u DNR, a uništeno je i 109 artiljerijskih jedinica na vatrenim položajima, ljudstvo i vojna tehnika u 144 okrugu", naveo je on.

Konašenkov je dodao da je od od početka sukoba u Ukrajini uništeno ukupno 344 aviona, 184 helikoptera, 2.676 bespilotnih letelica, 398 protivvazdušnih raketnih sistema, 7.149 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 931 borbeno vozilo za višecevne bacače raketa, 3.691 artiljerijsko oruđe i minobacač, kao i 7.650 jedinica specijalnih vojnih vozila.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading