UKRAJINSKE TRUPE NAGOMILANE NA KLJUČNOM MESTU Rogov: Odustanite od samoubilačke avanture!
Foto: EPA/Foto: EPA/Christian Bruna

Član glavnog saveta administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov izjavio je danas da će pokušaji ukrajinskih snaga da pokrenu ofanzivu za zauzimanje Melitopolja biti zaustavljeni, te da su za to na raspolaganju sve potrebne snage i sredstva.

"Naša vojska ima sve potrebne snage i sredstva da zaustavi pokušaje ofanzive ukrajinskih snaga. Zato im savetujemo da ni ne gledaju u pravcu Melitopolja i odustanu, pre nego što bude kasno, od samoubilačke avanture, posebno jer (glavnokomandujući ukrajinskih trupa Valerij) Zalužni sigurno neće krenuti u napad, već će baciti na sigurnu smrt obične Ukrajince", rekao je Rogov, a prenosi RIA Novosti.

Kako je rekao, do danas su ukrajinske trupe nagomilale velike snage na zaporoškom delu kontakt linije.

"Izjave Zalužnjeg usmerene su, pre svega, na američku publiku. Moguće da ga ocenjuju kao najverovatnijeg kandidata za smenu Zelenskog. Zalužnji signalizira da je spreman da se žestoko bori do poslednjeg Ukrajinca i da košta zapadne sponzore mnogo jeftinije od Zelenskog", ocenio je Rogov.

Ranije je glavnokomandujući ukrajinskih snaga Valerij Zalužnji u intervjuu za "Ekonomist" rekao da bi zauzimanje Melitopolja dalo ukrajinskim snagama potpunu vatrenu kontrolu nad kopnenim koridorom i mogućnost da se gađa Krimska prevlaka, uključujući i iz američkih sistema "Himars".

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading