IZVEZENO 12 TONA ŽITA IZ CRNOMORSKIH LUKA Erdogan saopštio da je sporazum o ukrajinskim žitaricama produžen za dva meseca
Foto: Alo.rs

Više od 12 miliona tona žitarica izvezeno je iz ukrajinskih luka u okviru sporazuma o žitu, saopštilo je danas tursko ministarstvo odbrane.

RAZGOVARAĆU SA PUTINOM Erdogan: Trudimo se da ih ubedimo

"Preko žitnog koridora izvezeno je više od 12 miliona tona pšenice, kukuruza, ječma i drugih poljoprivrednih proizvoda. Od ponedeljka je iz ukrajinskih luka isplovio 501 brod, a već 200 brodova sa žitom stiglo je na svoja odredišta", saopštilo je tursko ministarstvo, prenosi TAS S.

U Istanbulu je 22. jula potpisan paket sporazuma o izvozu žitarica iz Ukrajine na 120 dana, a jedan od sporazuma koji reguliše izvoz žitarica iz luka Odesa, Černomorsk i Južni, koje kontroliše Kijev, trebalo je da istekne 19. novembra, ali je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan saopštio u četvrtak da je ugovor o žitu produžen za još 120 dana.

Prema ruskom ministarstvu spoljnih poslova, sporazum je automatski produžen pošto Rusija, Ukrajina, Turska i Ujedinjene nacije nisu imali primedbe.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading