DA LI JE IRAN U RATU SA UKRAJINOM? Zelenski: Lažete, snosićete psledice
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

U video obraćanju Zelenski je odbacio navode o ograničenim isporukama dronova Irana Rusiji, istakavši da je Ukrajina samo u petak oborila 11 dronova, preneo je Rojters.

"Ako Iran nastavi da laže o očiglednom, to znači da će svet uložiti još više napora da istraži terorističku saradnju između ruskog i iranskog režima i čime Rusija plaća Iranu za takvu saradnju", rekao je on.

Iranski ministar inostranih poslova Hosein Amirabdolahian priznao je ranije danas prvi put da je Iran isporučio Rusiji dronove, navodeći da su te letelice isporučene Moskvi pre napada na Ukrajinu.

Amirabdolahian je izjavio u Teheranu da je Iran isporučio Rusiji ograničeni broj dronova mesecima ranije.

Iranski ministar je rekao da Iran nije upoznat sa tim da Rusija koristi iranske dronove u napadima na Ukrajinu i pozvao Kijev da dostavi Teheranu dokaze za te tvrdnje.

Ukoliko se dokaže da su te tvrdnje tačne, Iran neće biti indiferentan prema tom pitanju jer se zalaže za prekid sukoba u Ukrajini, rekao je Amirabdolahian.

Iranski zvaničnici su prethodno negirali da je Teheran isporučio Rusiji dronove kamikaze.

Zelenski, koji je više puta vršio pritisak na saveznike da obezbede Ukrajini još odbrambenih sredstava od aviona i raketa, rekao je da očekuje dobre vesti u narednim nedeljama, ali nije izneo detalje.

Kijev će, dodao je on, sledeće sedmice pokrenuti kampanju prikupljanja sredstava za kupovinu pomorskih dronova.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading