"TO BI BIO TEŽAK UDARAC ZA PUTINA" Čudna dešavanja u Hersonu - Rusi napustili grad, Ukrajinci čekaju
Foto: Printscreen/Youtube

Filip Ingram, bivši vojni obaveštajac, rekao je za Skaj njuz da bi Rusija mogla da se pripremi za potpuno povlačenje iz dela grada u narednih nekoliko dana. On je dodao da se na terenu ne menja mnogo toga dramatično.

Teške borbe se, kako je rekao, nastavljaju "gore u oblasti Bahmuta i Soledara" na istoku Ukrajine. "Rusi pokušavaju da zauzmu te gradove kako bi mogli da zauzmu celu Donjecku oblast i kako bi Putin mogao da proglasi pobedu", rekao je on.

"Ova borba traje već neko vreme, Rusi ne napreduju mnogo, Ukrajinci se dobro brane", dodao je.

Ingram je rekao da je u južnoj oblasti Herson bilo najviše borbi poslednjih nedelja. "Ono što imamo je da postoje indicije da će se Rusi povući sa severa tog područja nazad preko reke Dnjepar i te pripreme su u toku", rekao je on. "Indicije sugerišu da bi se to moglo dogoditi u narednih nekoliko dana", rekao je.

"Ukrajinci nastavljaju da se pripremaju za svoju kontraofanzivu kako bi pokušali da zauzmu grad Herson. Sami Rusi pojačavaju ove oblasti nekim od svojih novih regruta koje su doveli", kaže on. "Naravno, ako se povuku, to je još jedna velika pobeda Ukrajinaca. Grad Herson je ključan jer kontroliše pristup Crnom moru duž reke Dnjepar", kaže Britanac.

"Takođe kontroliše vodosnabdevanje Krima, tako da Ukrajini daje stvarnu prednost, a politički je to težak udarac za Putina", dodaje on.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading