ZELENSKI SE KLEO, KULEBA GA POKOPAO Namagarčili ukrajinskog ministra, sve priznao! (VIDEO)
Foto: Printscreen

Ukrajinski ministar inostranih poslova Dmitrij Kuleba priznao je juče da zvanični Kijev ipak stoji iza napada na Krimski most!

Njega su namagarčila dva poznata ruska komičara, Vladimir Kuznjecov (Vovan) i Aleksej Stoljarov (Leksus), koji su ga pozvali i lažno mu se predstavili kao bivši američki ambasador u Rusiji Majkl Mekfaul.

U poverenju

Ako me pitate ko stoji iza eksplozija na Krimu i u Belgorodu, u poverenju ću vam reći da smo to bili mi.

Ruski oklopni transporter stao na nagaznu minu snimak - Alo.rs

Misleći da zaista razgovara sa diplomatom iz Vašingtona, Kuleba se mrtav hladan pohvalio da je Ukrajina prošle subote organizovala diverziju na najduži most u Evropi, ali i napade na pogranični ruski grad Belgorod.

Pohvalio se

Dvojica ruskih šaljivdžija, koji su poznati po tome što zovu poznate ličnosti i političare i lažno im se predstavljaju, okačili su na svoj Telegram kanal snimak Kulebe, koji u kompjutersku kameru priznaje da su ukrajinske tajne službe organizovale i izvele eksploziju u kojoj je delimično oštećen čuveni Krimski most. Kako se na snimku može videti, oni su preko aplikacije Zum stupili u kontakt sa ukrajinskim šefom diplomatije i doveli ga u zabludu da razgovara s nekadašnjim američkim izaslanikom u Moskvi, Majklom Mekfaulom.

Upitan da li Kijev ipak stoji iza diverzija za koje ih ruske vlasti sumnjiče, jedan od najbližih saradnika ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog bez mnogo ustezanja dao je potvrdan odgovor.

Kijev do juče lagao

Koliko juče ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski kleo se da nije naredio napad na most, ali ga je Kuleba odao, rekla je Marija Zaharova

- Ako me pitate ko stoji iza eksplozija na Krimskom mostu i u Belgorodu, u poverenju ću vam reći, koliko je to moguće na Zumu, da smo to zaista bili mi - priznao je Kuleba.

 

 

On je objasnio da je Krim "nepresušan izvor oružja i municije" za vojsku Rusije, kao i strateški najvažnija baza za avione koje Moskva koristi za vazdušne napade na Ukrajinu.

- Uništavanje baza, skladišta oružja, municije i avijacije na Krimu od izuzetnog je značaja za nas, jer ima direktan uticaj na borbenu gotovost i sposobnost Rusije u kopnenom delu Ukrajine. Zato je bilo od presudnog značaja da pokušamo da dignemo u vazduh Krimski most - objasnio je Kuleba u snimku koji su ruski komičari objavili na društvenim mrežama.

Sve vesti sa fronta pratite na Telegramu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading