"UKRAJINA POKUŠALA DA MINIRA TURSKI TOK!" Putin: Rusija sprema žestok odgovor!
Tanjug/Ap

"Počinjen je niz terorističkih napada i pokušaja sličnih zločina nad elektroenergetskim objektima i infrastrukturom za transport gasa u našoj zemlji, uključujući pokušaj podrivanja jednog od delova sistema za prenos gasa Turskog toka", rekao je Vladimir Putin na sastanku ruskog Saveta bezbednosti.

"Ukrajinske specijalne službe su takođe izvele tri teroristička akta protiv nuklearne elektrane Kursk, više puta podrivajući visokonaponske vodove elektrane", rekao je on.

FSB Rusije je 22. septembra saopštila da je privela Rusa regrutovanog od strane SBU. Agencija je tvrdila da je pripremao teroristički napad na ruski gasovod kojim se gas dopremao Turskoj i Evropi. Tada FSB nije precizirao o kakvom je gasovodu reč. Sada se gas preko Turske pumpa u Evropu preko Turskog toka i Plavog toka.

Predsednik Rusije izjavio je danas da će, ako Kijev nastavi da organizuje terorističke napade u Rusiji, odgovor Moskve biti žestok.

Putin je informisao članove Saveta bezbednosti Rusije o istrazi u vezi sa eksplozijom na Krimskom mostu. To je teroristički napad s ciljem da se uništi civilna infrastruktura, rekao je on.

Ruski predsednik je rekao da je danas izveden masovni napad viskopreciznim oružjem na objekte ukrajinske infrastrukture.

Precizirao je da su napadi izvedeni na objekte vojnog komandovanja, komunikacija i energetike.

Putin je optužio ukrajinske vlasti za akte nuklearnog terorizma.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
dedwxw

10.10.2022 21:41

sve to ameri koordiniraju, ne znam sta se ceka sa unistavanjem centara komande...