UKRAJINSKI LIDERI ZABRINUTI Prekid vatre može pomoći Putinu da ''ukrade'' pobedu
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Ukrajinski lideri su zabrinuti jer prekid vatre može pomoći Putinu da ''ukrade'' pobedu. Zapadni lider ne sme da mu bude pomagač. Ukrajina zahteva poraz Rusije. Opet, nije jasno šta to zaista znači, ali je nespojivo sa Makronovim zahtevom da se ne ponižava Putin.

Putinova pozicija će biti oslabljena. Započinjanje neuspelog rata ne jača vlast vladara. U nekom trenutku može biti uklonjen, ali mislim da se to neće dogoditi uskoro, smatra Soers.

Ruskim liderima je potrebna aktivna podrška njegovog šefa obezbeđenja, ali zbog neuspeha u Ukrajini dva stuba njegove administracije, Federalna služba bezbednosti i vojska su u opakoj igri krivice. Neki lideri mogu biti proterani na staromodni ruski način. Rasprostranjena je beda i lična kritika.

UKRAJINSKI LIDERI ZABRINUTI Prekid vatre može pomoći Putinu da ''ukrade'' pobedu

Foto: kremlin.ru

 

Francuska je Ukrajini pružila dragocenu vojnu podršku i podržala sankcije EU Rusiji, ali je neverovatno da Makron nema ništa protiv da poseti Kijev nakon više od 100 dana od početka rata, dok je u čestom telefonskom kontaktu sa Putinom, podseća on.

Francuske kompanije najviše nerado napuštaju Rusiju i verovatno se nadaju da će i ubuduće biti nagrađivane. Nemojte se iznenaditi što su ukrajinski lideri oprezni prema Makronovim namerama. Ukrajinci žele da se bore i potrebna im je stalna podrška Zapada - napredno oružje i strože sankcije Rusiji nego ikada ranije. To znači još nekoliko meseci teške borbe.

Sve o ratu u Ukrajini možete pročitati OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading