RUSIJA BOMBARDOVALA NATO RUTU ZA SNABDEVANJE Sve je u sekundi odletelo u vazduh (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

Lokalni izvori objavljuju snimak trenutka jednog od napada na most u Zatoki, preko kojeg se sa Zapada u Ukrajinu dopremaju oružje i gorivo.

Odesa je verovatno jedan od narednih strateških ciljeva ruskih kopnenih i pomorskih snaga i jedina najveća luka koja je ostala pored Nikolajeva pod kontrolom Kijeva.

Ukoliko ruska vojska izvrši prodor i zauzme Nikolajev iz pravca Hersonske oblasti, to će praktično značiti da su joj otvorena vrata za prodor ka Odesi kopnenim putem iz čak dva pravca sa istoka, odakle mogu stići velike trupe sa Krima i sa severa, odnosno severozapada iz pravca Pridnjestrovlja u Moldaviji, gde su stacionirane ruske trupe, koje se takođe mogu uključiti u sukob ukoliko Moskva napravi takav dogovor sa Tiraspoljem.

 

 

Svakako, Odesa bi mogla biti i laka meta s Crnog mora, odakle se mogu izvršiti snažni vazdušni i raketni udari na grad, posle čega bi usledila vazdušno-pomorska operacija desanta.

Ukoliko ruske snage osvoje Odesu, Rusija će praktično kontrolisati celu obalu Ukrajine i odseći joj potpuno izlaz na Crno more, a poznato je da Kijev više nema kontrolu nad obalom Azovskog mora.

Sve najnovije informacije o specijalnoj operaciji ruske vojske u Ukrajini možete pogledati u BLOGU UŽIVO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading