PUTIN JE DOBIO JEZIV PREDLOG Treba da upotrebimo nuklearno oružje protiv Zapada u ovom slučaju
Foto: Shutterstock

Ovaj zaključak doneo je ruski vojni analitičar Igor Korotčenko. On je u svom autorskom Telegram kanalu detaljno govorio o pokušajima Zapada da uspostavi globalnu blokadu Rusije, a takođe je objasnio kako Moskva može da odgovori na tako ozbiljnu pretnju.

Igor Korotčenko je napomenuo da SAD i zemlje Evropske unije, uvodeći nova sankciona ograničenja Rusiji, pokušavaju da neutrališu njen ekonomski potencijal.

Međutim, takve metode jednostavno neće funkcionisati, pošto Zapad nije u stanju da uspostavi globalnu blokadu i izoluje zemlju od sveta.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one žPrema rečima vojnog eksperta, ako se ipak naprave koraci ka izolaciji Rusije na međunarodnom finansijskom tržištu, onda Moskva ima odgovor koji se Zapadu neće mnogo dopasti.

Rusko rukovodstvo može ekonomski pritisak posmatrati kao vojnu agresiju, koja će omogućiti da Americi i Evropskoj Uniji daju oštar i efikasan odgovor.

„Kremlj, kao odbrambeni odgovor na ekonomsku blokadu, može da pribegne vojnom odgovoru, uključujući, ako je potrebno, upotrebu taktičkog nuklearnog oružja“, objasnio je ekspert.

Korotčenko je izrazio uverenje da Moskva treba da usvoji odgovarajuću doktrinu. Takav dokument biće odličan argument u ekonomskoj konfrontaciji sa Zapadom i omogućiće ukidanje sankcija.

Sve najnovije informacije o ruskoj vojnoj operaciji u Ukrajini možete pogledati OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Crnogorac

16.04.2022 02:52

Taman da oće. Da i to prebrinemo. Uostalom, toliko zala smo pregurali u zadnjih 35 godina, da to jedno manje ili više ne može da nas impresionira.