ATENTAT NA ZELENSKOG VEĆ POKUŠAN I SPREČEN? Šok tvrdnje ukrajinskog poslanika - predsednik na meti zloglasnog bataljona "Azov"
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Kiva je u svojoj video poruci naveo da su snage bezbednosti u Ukrajini na gubitku zbog neizvesnosti.

Na početku svog obraćanja, Kiva je rekao da daje analizu onoga što će se dogoditi u naredne dve nedelje. S tim u vezi, objasnio je dalji scenario rušenjem "demoralisanog i slabog Zelenskog", imajući dobar razlog - uništenu grupu ''Azova'' u Mariupolju, jer tvrde da je on odgovoran za tu situaciju.

On je dodao da je Zelenski demoralisan zbog toga što su ga izdali svi zapadni saveznici.

Kiva kaže da nacističke snage,koje su bazirane na bataljonu ''Azov'' i ''Nacionalnom korpusu'', već imaju spreman plan.

Nakon preuzimanja vlasti, oni će početi da se „vuku na zapad", zauzimajući teritorije zapadnih regiona: Kavov, Ternopolj, Ivano-Frankovsk i Zakarpatsku oblast.

Pored Mariupolja u kom su opkoljeni, ''Azov'' ima deo svojih snaga u Kijevu i Harkovu.

Atentat već sprečen?

Istovremeno, agencija Unian tvrdi da je ukrajinska služba za odbranu od špijunaže sprečila je atentat na predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog.

Prema tim navodima grupa atentatora, predvođena obaveštajcem iz Moskve, uhapšena je u gradu Užgorodu na tromeđi Ukrajine, Slovačke i Mađarske, a zadatak 25 uhapšenih lica bio je, osim atentata na Zelenskog u Kijevu, i niz sabotaža u vladinoj četvrti, kao i u drugim delovima Ukrajine.

Trebalo je, kako navodi agencija, da se atentatori predstave kao pripadnici teritorijalne odbrane Ukrajine i da tako stignu do Kijeva.

Prema navodima ukrajinskih vlasti, od početka rata više ruskih špijunskih grupa pokušalo je da dopre do Kijeva i ubije Zelenskog.

Najnovije vesti o ukrajinskoj krizi čitajte na OVOM linku.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading