RUSKO UPOZORENJE HRVATSKOJ I SLOVENIJI “Neshvatljivi su planovi za isporuku ubojitog oružja, a plaćenici...”
Foto: sof.mil.gov.ua

"Neshvatljivi su planovi koje su objavile i Slovenija i Hrvatska za isporučivanje ubojitog oružja kijevskom režimu. Inicijatori te avanture moraju biti svesni protiv koga će to oružje biti upotrebljeno", rekao je direktor Četvrtog evropskog departmana Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

"Što se tiče nezakonitih aktivnosti stranaca na teritoriji Ukrajine, plaćenika, snabdevanja oružjem, naš stav je nepromenjen. Takva aktivnost dodatno koči normalizaciju, potresa region, dovodi do degradacije u oblasti bezbednosti. Iznosimo te procene svim partnerima", dodao je Pilipson.

KONAČNO KOMPROMIS RUSIJE I UKRAJINE? Ovo je varijanta o kojoj se trenutno razgovara

Neke evropske zemlje proaktivno nastoje da zadobiju naklonost NATO i Sjedinjenih Američkih Država u svom „žestokom neprihvatanju" događaja u Ukrajini, naglasio je on.

Direktor departmana je naveo da je ruska strana „donekle zbunjena" reakcijom slovenačkih zvaničnika u smislu nivoa rusofobije.

"Međuresorni sporazumi se unilateralno krše. Građani Slovenije odbijaju ruske državne nagrade, preduzimaju se neprijateljske akcije prema našim predstavništvima u Ljubljani. A to se dešava u pozadini Dana rusko-slovenačkog prijateljstva ustanovljenog prošle godine - pritom, na inicijativu slovenačke strane"", objasnio je Pilipson.

Sve vesti iz minuta u minut pratite u našem blogu Ukrajina uživo.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading