KIJEV ĆE PASTI! Šešelj o ratu u Ukrajini - Nadam se da će uništiti ceo bataljon Azov i da niko živ neće ostati!
Foto: Ilustracija

Šešelj je ukazao na činjenicu da su osam godina ukrajinski nacisti, sledbenici Stjepana Bandere, maltretirali Ruse u Ukrajini. Lider radikala je podsetio i na masakr u Odesi, kada je preko 48 Rusa spaljeno u zgradi odeskog Doma sindikata.

- Rusija je morala da interveniše. Ona to pažljivo radi i na ruskoj strani skoro da nema gubitaka. Imaju oružje koje gađa tačno u cilj. Nadam se da će uništiti ceo bataljon Azov i da niko živ neće ostati. To su tako ogorčeni nacisti da ne treba imati milosti. Njihov Stepan Bandera je ukrajinski Ante Pavelić. Nije toliki zločinac, ali jeste zločinac - izjavio je predsednik SRS.

Kijev će pasti

Rat neće biti završen dok nacisti ne budu eliminisani, objasnio je Vojislav Šešelj i najavio skori pad Kijeva. Lider radikala je istakao da su Rusi i Ukrajinci jedan narod koji je veštački podeljen tokom istorije.

- Svim Rusima krvari srce zbog ovog rata, a i meni. Ja osećam Ukrajince kao braću - rekao je lider radikala za jutarnji program Happy TV.

Predsednik SRS smatra da je Vladimir Zelenski odbio pregovore u Minsku jer mu je tako sugerisano sa zapada. Odatle Zelenskom i preti najveća opasnot, objašnjava Šešelj.

Ukrajina se mora odreći Krima i Donbasa

Lider radikala smatra da se Ukrajina u mirovnom sporazumu mora odreći Krima, Donjecka i Luganska i dodao da su Rusi bili strpljivi prema braći Ukrajincima.

- Ukrajince su huškali na rat. Amerikanci su spremni da ratuju sa Rusijom do poslednjeg Ukrajinca - rekao je Vojislav Šešelj.

Ramzan Kadirov sa svojim Čečenima lovi naciste

Lider radikala je posebno pohvalio Čečene, čiji je lider Ramzan Kadirov.

- Dobili su fotografije nacista sa zadatkom da ih traže. Svaka im čast! Čečeni su veoma disciplinovani. Njihova vera je njihova stvar - kazao je Šešelj i dodao da Čečenima nigde ne može biti lepše nego u Ruskoj Federaciji.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Nena

27.02.2022 12:44

Rece covjek koji je osuđen za ratni zlocin.