RAT U UKRAJINI I "PSI RATA" Šešelj upozorava na opasnost koja se nadvila nad Srbijom - Kada se vrate sa ratišta...
Foto: Ilustracija

Šešelj je tako prokomentarisao vesti koje su objavile "Novosti" da jedan od najbližih saradnika predsednika Rusije Vladimira Putina, sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost Rusije Nikolaj Patrušev, dolazi u Beograd u ponedeljak, 28. februara.

RAT U UKRAJINI I

Foto: Alo!/Marko Đoković

 

Komentarišući izjavu koju je dao ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov da se na Kosovu i Metohiji, u Albaniji i BiH regrutuju tzv. psi rata za ukrajinsko bojište i napade na Donjecku i Luganjsku republiku, lider radikala za "ALO!" kaže da to mora biti tema razgovora sa Patruševim, ali da Srbija tu ne može mnogo pomoći, imajući u vidu da tzv. psi rata ne putuju na front preko Srbije.

Mnogo terorista iz Albanije, BiH i sa Kosova i Metohije odlazilo je na ratište u Siriju, podseća predsednik SRS, a po Srbiju predstavljaju mnogo veću opasnost kada se vrate sa ratišta.

Šešelj kaže da razni prozapadni mediji u Srbiji ne samo da ne reaguju na ovakve uznemirujuće vesti, već na neki način i podržavaju takve akcije.

- Tako su Amerikanci u Avganistanu podržavali talibane da bi srušili prosovjetski režim u Avganistanu, a onda im se to kasnije razbilo o glavu - rekao nam je predsednik SRS.

"Sinofarm" deluje

Sa Šešeljem smo razgovarali nešto pre nego što se pojavila lažna vest da je lider radikala u bolnici.

Imajući u vidu da nas je lider radikala još ranije obavestio da je pozitivan na koronu, ali i da je dobro, na pitanje da li deluje kineska vakcina, Šešelj je kratko odgovorio da nema simptoma, iako je još pozitivan.

Rat u Donbasu

Kada je u pitanju eventualni rat u Ukrajini, Šešelj kaže da ne može da daje prognoze, ali da Rusija i njen predsednik Vladimir Putin moraju da brane ruski narod gde god je ugrožen i Rusija ne sme da dozvoli novo širenje NATO.

- Rusija mora da ultimativno traži da sve ove zemlje koje su krajem prošlog veka pristupile u NATO, istupe iz te organizacije: Litvanija, Letonija, Estonija, Poljska, Češka, Slovačka, Mađarska, Rumunija, Bugarska, Albanija, Hrvatska i Slovenija. Sve te zemlje moraju da istupe iz NATO da bi se stvorila jedna tampon-zona u centralnoj Evropi i da bi se ispunila obećanja koja su data sovjetskom rukovodstvu da raspuštanje Varšavskog ugovora neće dovesti do širenja NATO na istok - rekao je Vojislav Šešelj.

"Bajden gura Ukrajinu u rat sa Rusijom!"

Lider radikala kaže da američki predsednik Džo Bajden gura Ukrajinu u rat sa Rusijom i da bi Amerikancima rat Rusije i Ukrajine odgovarao.

- Amerikancima bi odgovarao taj rat. U tome je problem. U ukrajinskom rukovodstvu ima jastrebova, nacista i ogoljenih fašista koji su za rat. Želeli bi da pobiju stanovništvo Donjecka i Luganska - rekao je Šešelj.

RAT U UKRAJINI I

EPA/ Yuri Gripas

 

On ističe da je Rusija na racionalnim pozicijama, ali da Zapad želi da naškodi Rusiji i po cenu sopstvene štete.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading