ISPRAVKA: Ukrajina je demantovala da je granatirala teritoriju Rusije
EPA

Portal Alo! objavio je 21. februara informaciju o tome da je projektil iz Ukrajine pogodio ruski granični punkt u Rostovskoj oblasti. Kako je saopštila FSB, a Alo! je preneo, zgrada je potpuno uništena ali žrtava, srećom, nije bilo. Objavljen je i snimak uništenog punkta.

Međutim, portal Alo! nije u ovom tekstu objavio i demanti Ukrajine, koji je usledio ubrzo.

Na osnovu analize portala Raskrinkavanje.ba, u ovom tekstu je promenjen naslov, a dodat je i demanti ukrajinske strane, u kojem se jasno tvrdi da oni nisu granatirali rusku teritoriju.

Kako piše Raskrinkavanje.ba, svetski mediji su ovog dana preneli tvrdnje FSB o granatiranju, ali su zatim preneli i demanti vlasti u Kijevu.

"Tvrdnje iz Moskve su lažne vesti. Nismo mogli da ih sprečimo da proizvode lažne vesti, ali moramo naglasiti da ne gađamo civilnu infrastrukturu, ili bilo kakvu teritoriju u regionu Rostova, ili bilo šta slično", rekao je portparol ukrajinske vojske Pavlo Kovalčuk.

Kako piše Raskrinkavanje.ba, i dalje je nejasno da li je ukrajinska vojska zaista granatirala rusku teritoriju, sa obzirom na to da Rusija i Ukrajina iznose suprotstavljene tvrdnje, te da i dalje ne postoje jasni materijalni dokazi kojima bi se utvrdilo koja tvrdnja je istinita.

Uskoro Opširnije na Alo.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Posmatrac

21.02.2022 12:00

Putine, za svaki santimetar ruske zemlje, uzmi celu uemlju koja je to pokusala.

ggg

21.02.2022 12:42

znaci Ukrajina napala Rusiju... kakav nacin za somubistvo hhaahaha

Apis

21.02.2022 15:00

Dosta je vise laži zapadnih agentura da Rusija sprema napad na Ukrajinu.Vreme je da svet vidi pravu istinu.Rusijo majko pod pokrovom presvete Bogorodice zgazi svakog ko bude hteo da čizmama svojom oskrnavi pedalj tvoje svete zemlje.