Tanja Eriksen
Printscreen
Tanja Eriksen

Printscreen

Tanja Eriksen, Foto: Printscreen

Tri muškarca su požurila da joj pomognu.

U pomoć joj je odmah priskočio direktor danske zdravstvene uprave Soren Brostrom koji je govorio s njom na konferenciji za medije, a odmah su dotrčali i novinari. Zajedno su ju postavili u bočni položaj.

Nakon toga je prevezena u bolnicu, nakon čega joj je bilo bolje. Pretpostavlja se da je svemu kumovao umor i nizak krvni pritisak.

Inače, Danska je prva zemlja Evrope koja je odlučila da obustavi imunizaciju ovom vakcinom zbog navoda da to cepivo prouzrokuje pojavu krvnih ugrušaka kod pacijenata.

Podsetimo, bivši holandski ministar zdravlja Bruno Bruins sredinom marta se takođe onesvestio pred kamerama, ali tokom sednice Parlamenta. Kako je tada rekao, nije više mogao da se izbori sa pritiskom i stresom.

Da umor stiže mnoge evropske zvaničnike potvrdio je i ministar zdravlja i socijalnih pitanja Austrije Rudolf Anšober koji je pre nekoliko dana odlučio da podnese ostavku, "jer nema više snage da vodi ovu važnu ustanovu u vreme borbe protiv pandemije". Zamenio ga je bečki lekar Volfgang Mikštajn.

PROČITAJTE JOŠ: