UBIJALA NAKON VEČERNJE MOLITVE Otkriven je motiv, a priznala je i kako je dobijala ideje za zločine

Žrtvama je nudila prevoz, davala voćni sok sa opijatom, potom otimala novac i nakit, pa ubijala

Pravoslavlje, crkva, vera, molitva
Foto: Alo!/Dejan Briza

Prva žena serijski ubica u Iraku bila je mlađana Mahin, a da je počinila nekoliko ubistava priznala je rekavši da je inspiraciju za zločine pronalazila u krimi romanima Agate Kristi.

Žrtve ove opake žene bile su uglavnom starije osobe, kojima je nudila prevoz nakon večernje molitve. Davala im je voćni sok koji je sadržao opojna sredstva. U nesvesti žrtava je otimala novac i nakit, a onda ih ubijala.

Šef policije Akbar Hedajati u Bagdadu rekao je da psiholozi veruju da je motiv ubistava ima veze sa njenim lošim odnosom sa roditeljima u detinjstvu.

 -Verovatno je da je Mahin za žrtve birala žene koje su ličile na njenu majku i koje su bile sličnog godišta, te da je na taj način izražavala intenzivnu mržnju prema sopstvenoj majci, rekao je Akbar Hedajati. 

Mahin je uhapšena kada je njena poslednja žrtva uspela da pobegne iz automobila i dođe u policiju. Njen žuti “reno” policija je evidentirala zbog prebrze vožnje. Sa saobraćajnim prekršajem počele su da se slažu kockice, zahvaljujući opisu koji je dala starica “pobegulja”. Mahin je, prema pisanju lokalne štampe, prva žena serijski ubica u Iraku.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi