Kalifornija
Printscreen
Kalifornija

Printscreen

Kalifornija, Foto: Printscreen

Treći snažan zemljotres u poslednjih nekoliko dana zabeležen je u Južnoj Kaliforniji. Prema podacima američkog Geološkog topografskog instituta, zemljotres je bio jačine 7,1 i trajao je 40 sekundi.

Dubina potresa bila je manje od kilometra, na oko 240 kilometara od Los Anđelesa.

​Za sada nema izveštaja o mogućim žrtvama i materijalnoj šteti. Najveći broj Srba u Kaliforniji živi u Los Anđelesu i njegovim predgrađima - oko 50.000, ali našeg stanovništva ima i u pogođenim delovima. Međutim, nikakvih zvaničnih podataka još nema.

Pročitajte još:

 

Najmanje 159 naknadnih potesa jačine 2,5 i više zabeleženo je nakon prvog zemljotresa, navodi Geološki institut.

Zbog odrona kamenja na putu u kanjonu Kern River obustavljen je saobraćaj, a na fotografijama sa lica mesta se vidi da je jedan deo puta utonuo u zemlju.

Vatrogasci u okrugu San Bernardino saopštili su da ima više oštećenih zgrada, a da je jedna osoba lakše povređena u tom okrugu.

​Pre dva dana Kaliforniju je pogodio zemljotres jačine 6,6 stepeni. Epicentar potresa bio je 18 kilometara severoistočno od Ridžkresta, a hipocentar je bio na dubini 8,7 kilometara.

AP navodi da je više ljudi u tom gradu od 28.000 stanovnika povređeno, kao i da je vatra zahvatila dve kuće i rastinje u okolini grada.

Predsednik Donald Tramp saopštio je da je obavešten o zemljotresu i rekao da "izgleda da je sve pod potpunom kontrolom".

Napad na Kadirova - lidera Čečenije

Twitter/Printscreen/URA.RU