Zdrastveni radnici iz Velike Britanije tvrde da je nova Fajzerova vakcina otrovna

Alo.rs/ Republika/ M. G. | vesti 2020-11-16 20:52:32 2020-11-16 20:52:32

Zdrastveni radnici iz Velike Britanije okupljeni oko grupe "NHS worker for choice" tvrde da je nova Fajzerova vakcina protiv korona virusa otrov, kao i da maske ne doprinose sprečavanju širenja zaraze

AP Photo/Hans Pennink

Zbog objava ove grupe na društvenim mrežama reagovao je i sekretar ministarstva zdravlja Velike Britanije Met Henkok koji je naveo da su ovakvi postupci zdrastvenih radnika u potpunosti neprikladni.

- Biti protiv vakcnije je potpuno neprikladno - rekao je Henkok u izjavi za Tajms Radio.

- Ne bih ovo savetovao nikome jer mi nismo predložili, niti odobrili nijednu vakcinu u našoj zemlji dok ne prođe striktne bezbednosne provere.

Da li ćete primiti vakcinu protiv korone?

 

- Primiti vakcinu, bez obzira da li je ona protiv gripa ili korona virusa, je važan korak u zašiti sebe, ali i ljudi u vašoj okolini - istakao je Henkok.

Ova grupa koja za sada deluje na društvenim mrežama tvrdi da ne nastupaju kao antivakcinaški pokret već da žele da zaštite zdravstvene radnike. Navode i da Fajzerova vakcina protiv korona virusa predstavlja pravi otrov jer u sebi sadrži zamrznuti virus koji svakog časa može biti oslobođen.

Ko čini ovu grupu?

Zdrastveni radnici okupljeni u ovoj neformalnoj organizaciji svoje delovanje započeli su 4. oktobra pod nazivom "NHS workers for choice, not restrictions for not wanting a vaccine", ali su već istog dana promenili ime u "NHS workers for choice, no restrictions for declining a vaccine".

Grupa za sada deluje na društvenoj mreži Fejsbuk, a administratori ove stranice su Vilijam Strid, Linda Rouz, Heater Etkinson i Aurora Kavara.

Sebe opisuju kao grupu "posvećenu medicinskim profesionalcima koji kolektivno čuvaju slobodu izbora i mišljena su da niko ne treba biti kažnjen zato što odbija da primi vakcinu".

Jedan od članova u ovoj grupi objavio je i dramatičan post u kojem se tvrdi da je "populacija pod rekonstrukcijom. Dobrodošli u Novi svetski poredak".

Pročitajte još:

Expand player
Pogledajte više