Majk Pompeo
AP
Majk Pompeo

AP

Majk Pompeo, Foto: AP

Državni sekretar Majk Pompeo i šef Pentagona Mark Esper su u pismu od egipatskog ministra odbrane zatražili da odustane od sporazuma sa Rusijom.

"Novi veliki sporazum sa Rusijom će u budućnosti u najmanju ruku otežati razmenu vojnih informacija sa SAD, ali i američku vojnu pomoć Egiptu", navodi se u pismu.

PROČITAJ JOŠ:

Pored toga, zvaničnici Pentagona upozorili su i šefa egipatskih vazduhoplovnih snaga o neželjenim posledicama sporazuma, navodi se u članku čiji sadržaj prenosi Sputnjik.

Prema pisanju lista, signal iz Vašingtona se poklopio sa posetom ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua, koji je doputovao u Kairo.

Suhoj

screenshoot/Youtube

Suhoj, Foto: screenshoot/Youtube

Član Komiteta Saveta Federacije Rusije za međunarodne poslove Aleksej Kondratjev odgovorio je na američke pretnje sankcijama, rekavši da to protivreči međunarodnim pravilima trgovine oružjem.

"Trgovina oružjem je regulisana međunarodnim pravom, a odluka SAD protivreči tim normama", istakao je ruski senator.

On je naglasio da Vašington nema pravo da se meša u dogovore između trećih strana.

Kondratjev je istakao da na tržištu oružja postoji velika konkurencija, a Amerikanci, kao i u drugim sferama, pokušavaju da aktivno primene praksu pritiska sankcijama.

Tiče se parkiranja, a uskoro stupa na snagu! Stanite negde "na minut" i lupiće vas debelo po džepu!

AUTOR: Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 15.11.2019. 20:12 - 15.11.2019. 20:40 Stižu super-kamere koje će sve da snimaju! Saobraćajna policija, Foto: Alo!/Nenad Vujanović Zamenik gradonačelnika je dodao da je izdat nalog da se posebno kažnjava bahato parkiranje. Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić podržao je bicikliste koji su juče protestovali u Vasinoj ulici, ali i najavio novi vid borbe protiv bahatih vozača od januara 2020.godine.

"Moramo se kretati diplomatskim putem, šireći horizonte saradnje sa drugim zemljama, isporučujući im svoje oružje", zaključio je senator.

List "Komersant" je u aprilu saopštio da su Rusija i Egipat potpisali ugovor o isporuci ruskih lovaca Su-35, ali taj podatak nije zvanično potvrđen.

Prema pisanju lista, sporazum između dve zemlje je stupio na snagu krajem 2018. godine. Vrednost sporazuma iznosi dve milijarde dolara, a isporuke ruskog oružja u Egipat mogu početi već 2020. ili 2021. godine.

BONUS VIDEO: