Bolnica
Tanjug/ Sava Radovanović
Bolnica

Tanjug/ Sava Radovanović

Bolnica, Foto: Tanjug/ Sava Radovanović

* Veruje se da je ovaj mladić prva osoba kojoj je urađena dvostruka transplantacija usled pušenja e-cigareta

* Nije navedeno koliko je dugo tinejdžer koristio e-cigarete niti koje

* Najmanje 40 Amerikanaca je umrlo

Lekari Bolnice “Henri Ford” u Detroitu, koji su spasili život 17-godišnjaku, apelovali su na javnost da osvesti opasnosti od e-cigareta.

Tinejdžer je primljen u bolnicu početkom septembra zbog navodne upale pluća. Prebačen je u “Henri Ford” početkom oktobra, da bi ga operisali sredinom tog meseca. Veruje se da je tinejdžer prva osoba kojoj je urađena dvostruka transplantacija zbog oštećenja pluća usled pušenja e-cigareta, ističe “Tajm”.

Pročitajte još:

- Lekari su pronašli ogromnu količinu zapaljenja i ožiljaka na plućima tinejdžera – naveo je dr Hasan Nemeh, hirurg bolnice “Henri Ford”.

- Ovo je zlo sa kojim se prethodno nisam susreo. Šteta koju e-cigarete prave ljudskim plućima je nepopravljiva.

Ime tinejdžera nije objavljeno, ali su zvaničnici rekli da se očekuje da će se oporaviti. Takođe nije navedeno koliko je dugo tinejdžer koristio e-cigarete niti koje.

Pronađena žena sa prerezanim vratom, a užas se nastavlja i u sobi pored!

AUTOR: Alo.rs/ Pink/ M. G. DATUM I VREME: 13.11.2019. 23:03 - 13.11.2019. 23:43 Istraga je u toku. Policija, Foto: prinstskrin/alo.rs U selu Rožanstvo, kod Čajetine u hodniku porodične kuće, pronađena je Milina S. stara 62 godine bez znakova života. Minila je pronađena sa vidnom povredom na vratu, a u sobi pored pronađen je njen suprug Mijailo S.

- Za veoma kratak vremenski period naši životi su zauvek promenjeni. On je od tipičnog život zdravog 16-godišnjeg atlete – pohađanje srednje škole, druženje s prijateljima, jedrenje i igranje video igrica – došao do buđenja sa cevčicama i dva nova plućna krila, suočen sa dugim i bolnim oporavkom dok se bori da povrati svoju snagu i mobilnost, koje su teško pogođene - navela je porodica tinejdžera u saopštenju koje je objavila bolnica.

Dečak je proslavio 17. rođendan nakon što je prvi put primljen u bolnicu.

Kako navodi “Tajm”, više od 2.000 Amerikanaca koji koriste e-cigarete je obolelo od marta, a mnogi od njih su mladi. Takođe, najmanje njih 40 je umrlo.

Bonus video - Požar kod Starog dvora!