Za sedam godina umrlo im troje dece od iste bolesti!

Alo! | vesti 2018-01-16 07:50:39 2018-01-16 07:50:39

Za sedam godina ostali bez oba sina i ćerke

Shutterstock

Megi i Robert Andervud treći put za sedam godina doživljavaju ono najgore što može da zadesi roditelja - da izgubi dete. Njihov sin Karik (19) preminuo je u četvrtak. Četiri godine ranije izgubili su sina Krega (17), a pre sedam godina ćerku Šarlot (16).

Kada je Šarlot preminula ustanovljeno je da je smrt nastupila usled iznenadne aritmije. Tri godine kasnije kada su izgubili i Krega, porodica je odlučila da uradi genetska ispitivanja i pokazalo se da je četvoro od petoro dece iz porodice Andervud rođeno sa retkom bolešću srca. Deca imaju Ehler-Danlosovim sindromom, stanjem u kojem su tkiva preterano rastegljiva i krhka.

Nakon što su otkrili strašnu istinu 2013. godine, porodica se posvetila humanitarnom radu i izučavanju ove teške bolesti. Andervudovi su se založili da na svim javnim mestima postoji defibrilator kako bi moglo da se pomogne ljudima koji imaju probleme sa srcem.

Iako ne mogu da se oporave od bola zbog gubitka Karika, porodica je već u subotu bila u svojoj organizaciji, kako bi nastavili svoju misiju.

"Nedostaješ nam sine. Žao nam je što nismo uspeli da sprečimo tvoj prerani odlazak. Dobio si krila i slomio naša srca", napisala je Megi u potresnom statusu na Fejsbuku.

Najmlađi sin Mičel (7) rekao je da njegovi mama i tata treba da nastave da rade u organizaciji kako se više ne bi dogodilo da deca umiru od problema sa srcem.

Expand player
Pogledajte više