Venecuela
screenshoot/Twitter
Venecuela, Foto: screenshoot/Twitter

Naoružana grupa je napala položaj venecuelanske Nacionalne garde na granici sa Kolumbijom, saopštila je vojska Bolivarske Republike.

- Više od 60 dobro naoružanih osoba napalo je granatama granični prelaz Mulata između federalne jedinice Tačira i Kolumbije - objavljeno je u saopštenju.

Kako se navodi, napad je izveden juče ujutru.

Takozvani "zaštitnik" države Tačira kojeg je imenovala centralna vlast Fredi Bernal saopštio je da je odred od 20 vojnika, koji je došao u pomoć, uspeo da odbije napad.

SAD traže hitnu sednicu SB UN zbog Venecuele

Sjedinjene Države su zatražile hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN za utorak kako bi raspravljali o situaciji u Venecueli pošto su snage predsednika Nikolasa Madura sprečile tokom vikenda konvoje sa stranom humanitarnom pomoći da uđu u zemlju, saopštile američke diplomate, javlja Rojters.

Vašington vriši pritisak na 15-člani Savet da formalno pozove na slobodne i poštene predsedničke izbore u Venecueli uz prisustvo međunarodnih posmatrača, što je podstaklo Rusiju da predloži drugačiji nacrt rezolucije.

U takvoj situaciji nije jasno da li i kada bilo koji od predloga nacrta rezolucije može biti stavljen na glasanje u Savet, prenosi agencija.

56 miliona dolara za rušenje Madura

- Danas imam veliku čast da objavim da će SAD izdvojiti dodatnih 56 miliona dolara za podršku našim partnerima u regionu koji pomažu narodu Venecuele - rekao je Pens, koji je danas prisustvovao na sednici Grupe Lima u Kolumbiji.

Komentari (1)

Zoran

25.02.2019 22:16

Jos samo da dodju rusi.