Džeremi Korbin
Tanjug/AP
Džeremi Korbin, Foto: Tanjug/AP

Britansko ministarstvo odbrane pokrenulo je istragu, pošto se na društvenim mrežama pojavio video snimak na kome se vide padobranci britanske armije koji pucaju na plakat lidera laburista Džeremi Korbina.

Snimak, koji je osvanuo na Tviteru pokazuje grupu muškaraca obučenih u uniforme britanske armije i sa " crvenim beretkama" koje su obeležje padobranskog puka, kako pucaju iz pištolja na Korbinovu sliku.

Inače, interesantno je da je snimak pušten u javnost dan pošto se britanska premijerka Tereza Mej sastala sa liderom " Laburista" Korbinom kako bi pronašla rešenje za Bregzit, koji je Veliku Britaniju gurnuo u političku krizu.

 

 

Ministarstvo odbrane osudilo je ovaj video snimak i saopštilo, da je pokrenulo istragu o celom slučaju. Portparol ministarstva odbrane rekao je:

" Svesni smo da video snimak, koji kruži društvenim mrežama je potpuno neprihvatljiv, kao i ponašanje aktera snimka i daleko ispod standarda, koje vojska očekuje od svojih pripadnika".

PROČITAJTE JOŠ:

 

S druge strane bivši britanski vojnik Trevor Koult, koji je bio među onima koji su delili ovaj video tvrdi da je on lažan. Inače Koult koji je pisao o svojim iskustvima u Avganistanu, ovaj video je podelio takođe na Tviteru sa porukom " ne izgleda dobro za lidera Laburista".

 

O ovom snimku se Laburistička partija još nije zvanično oglasila, a parlamentarac Alek Sobel, povodom ovog snimka uputio je hitno pitanje sekretaru za odbranu Gavinu Villiamsonu.

On je takođe tvitovao da nema razloga da sumnja u autentičnost video snimka.

 

Video snimak se pojavio u vreme veoma velike političke napetosti i oštre političke retorike između parlamentaraca oko Bregzita.