DŽONSON SE OSILIO Britanski šef krenuo pravo na kamen, prvi udarac zadao Putinu!

- Nema još normalizacije u odnosima - premijer Velike Britanije Džonson poručio je Putinu.

Boris Džonson i Vladimir Putin
Boris Džonson i Vladimir Putin, Foto: Printscreen/YouTube

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je u nedelju ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da neće biti normalizacije odnosa dveju zemalja sve dok Moskva ne okonča svoju "destabilizujuću aktivnost" koja preti sigurnosti, piše The Moscow Times.

Portparol Džonsonove kancelarije u ulici Dauning rekla je da se premijer sastao s Putinom tokom samita o Libiji u Berlinu, gde su njih dvojica razgovarala o potrebi rešavanja sigurnosnih pitanja u Libiji, Siriji, Iraku i Iranu.

- Bio je jasan da nije došlo do promene u britanskom stavu o Salsberiju, što je bila nesmotrena upotreba hemijskog oružja i bezobrazan pokušaj ubistva nedužnih ljudi na tlu Velike Britanije. Rekao je da se takav napad ne sme ponoviti - rekla je portparolka u izjavi.

Ovo se odnosi na hemijski napad 2018. godine na bivšeg ruskog dvostrukog agenta u gradu Solsberiju za koji je britanska vlada okrivila rusku vojnu obaveštajnu službu.

- Premijer je rekao da neće biti normalizacije naših bilateralnih odnosa sve dok Rusija ne okonča destabilizujuću aktivnost koja preti Velikoj Britaniji i našim saveznicima i podriva bezbednost naših građana i naše kolektivne sigurnosti.

Povezane vesti

 • Korisnik: M.M.
  21/01/2020 - 21:38
  Mnogo si mu ga nakrivio,nemoj da ga naljutis da potopi ostrvo za pet minuta.
 • Korisnik: Petar
  21/01/2020 - 21:00
  Suntavi "plavusan" u svoj svojoj opijenosti "pobedom" na izborima, nije SVESTAN SVOJE NESVESNOSTI !!!!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi