PUTIN UVEO ELEKTRONSKU TAKSU ZA ULAZAK U RUSIJU Viza će koštati 50 evra, važiće za 18 zemalja, ali ne i za Sjedinjene Države! Ovo je proceudra za dobijanje

Spisak priprema Ministarstvo spoljnih poslova

Kremlj Moskva Rusija
Kremlj Moskva Rusija, Foto: Profimedia

 

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je naredbu da se osigura uvođenje elektronske jednokratne vize od 2021. godine.

Kako prenose ruski mediji, ona će se odnositi na strance koji posećuju Rusiju.

 

Usluga je trenutno dostupna samo za ruski region Dalekog istoka, gde građani 18 zemalja mogu da koriste elektronske vize koje se izdaju putem interneta. Počevši od 1. jula, moguće je posetiti Kaljiningradsku regiju koristeći e - vizu.

Kako piše list Kommersant, nacionalne elektronske vize će stupiti na snagu od 1. januara 2021. godine.

 

Jedinstvene kratkoročne (do 16 dana) e-vize biće univerzalne, što će omogućiti ljudima da posete Rusiju u turističke, poslovne i humanitarne svrhe.

Spisak zemalja čiji će građani imati pravo na elektronske vize pripremiće Ministarstvo spoljnih poslova.

 

Za razliku od e-viza izdatih za posetu Dalekom istoku i Kalinjingradskoj oblasti, elektronska viza za Rusiju neće biti besplatna, već će koštati 50 dolara.

Za to se planira i posebna mobilna aplikacija, izjavio je zamenik šefa Ministarstva za digitalni razvoj, komunikacije i masovne komunikacije Oleg Pak.

Još se ne zna na koje tačno zemlje se odnosi e-viza, ali prema izvorima ruskog Komersanta, Kina, Južna Koreja, zemlje EU i eventualno Novi Zeland biće uključene na listu.

Trenutno, u planu nema Velike Britanije, Kanada niti SAD.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi