Kabul eksplozija
Twitter
Kabul eksplozija

Twitter

Kabul eksplozija, Foto: Twitter

Najsnažnijom ekslozijom izvršen je napad na policijski automobil u zapadnom delu Kabula, bomba je bila toliko jaka da je prevrnula automobil i usmrtila gradskog šefa policije Mohamadžija Kočija i njegovog telohranitelja, dok je vozač automobila ranjen, prenosi AP izjave dvojice avganistanskih zvaničnika koji su tražili da ostanu anonimni.

Agencija navodi da je portparol policije u Kabulu Ferdavs Faramarz potvrdio sat vremena pre ove eksplozije da su se dogodila druga dva napada izvršena lepljivim bombama, a u jednom od njih, 500 metara dalje od mesta na kome je na meti bio policijski automobil, ranjeno je četiri civila. U drugoj eksploziji, koja se dogodila takođe u Kabulu, nije bilo žrtava.

Niko još nije preuzeo odgovornost za eksplozije, koje su sve izazvane takozvanim lepljivim bombama, eksplozivnim uređajima prikačenim na vozila koji se daljinski aktiviraju.

Broj terorističkih akcija i drugih nasilnih napada značajno se povećao u zemlji dok se mirovni pregovori u Kataru između Talibana i avganistanske vlade odugovlače, a za neke od njih odgovornost je preuzela teroristička organizacija „Islamska država“, a za one koji nisu rasvetljeni vlada optužuje Talibane koji negiraju odgovornost za većinu napada, navodi agencija.

BONUS VIDEO:

 .

Pročitajte: