Vašington pod opsadom, postavljaju barikade i židove oko Kapitola, demokratija na velikom ispitu

Gradonačelnica očekuje da će američki obaveštajni i bezbednosni aparat na svakom nivou biti suočen sa aktuelnim pretnjama.

Vašington
Vašington, Foto: Tanjug/AP

Vašington je pod opsadom! Bezbednosne mere se pojačavaju iz dana u dan uoči inauguracije novoizabranog predsednika Džoa Bajdena, a oko Kapitola se postavljaju nove barikade, židovi, žičane ograde...

Gradonačelnica Vašingtona Mjuriel Bauser izjavila je da će čak i posle inauguracije Bajdena 20. januara u gradu ostati pojačane mere bezbednosti nakon nedavnog nasilnog upada u Kongres.

Ona je na pitanje da li će pojačane bezbednosne mere u gradu biti ukinute posle inauguracije, juče rekla: "Vratićemo se u novu normalnost", prenosi Rojters.

Gradonačelnica očekuje da će američki obaveštajni i bezbednosni aparat na svakom nivou biti suočen sa aktuelnim pretnjama.

Zvaničnici su upozorili na novu mogućnost za oružane proteste u Vašingtonu tokom ceremonije inauguracije, nakon prošlonedeljnog napada na Kapitol u Vašingtonu od strane pristalica odlazećeg predsednika Donalda Trampa u kojem je poginulo pet osoba.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi