Bolnica
Alo!/ Rajko Ristić
Bolnica

Alo!/ Rajko Ristić

Bolnica, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Rovan Bakter upao je u automobil svoje žene, stavio joj nož pod grlo i rekao joj da vozi, a zatim je zapalio njihovo troje dece kada se zaustavila da traži pomoć.

Hanah Klark (31) i njena deca Alijah, Lana i Trej, spaljene su na smrt kada je Bakter (42), zapalio automobil u sredu ujutro.

Njen očajni otac Lojd Klark opsiao je šta se događalo tog dana i kako je došlo do tragične nesreće.

Uprkos pretrpjenim opekotinama na 97 procenata njenog tela, hrabra Hana je uspela da pozove policiju na mesto događaja i da detaljnu izjavu o tome što se dogodilo.

Odvela je decu u školu posle 8 sati iz kuće svojih roditelja u Kamp Hilu u Brizbejnu, dok je njen ubica čekao.

Bakter koji je bio opsednut kontrolom bio je sve gori od kada ga je Hana ostavila sa decom u novembru i odlučio da se osveti.

“Rovan mora da je vrebao negde u blizini, bio je skriven pored kuće ili na prilazu ka komšiji", rekao je Klark za Dejli Mejl Australija.

"Njegov automobil je pronađen na ulici. Ovo je definitivno bilo osmišljeno."

Bolnica

Tanjug/Filip Krainčanić

Bolnica, Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Hana je decu uvela u automobil i prišla zadnjem sedištu da veže Trejev sigurnosni pojas. To je njenom ubici bilo dovoljno vremena.

“Bio je veoma brz, bio je bivši sportista. Dok je ona to radila, on je potrčao do suvozačevog sedišta i stavio joj nož pod grlo i rekao joj da vozi”, rekao je Klark.

“Vozila je do prve raskrsnice gde je skrenula levo I videla komšiju kako pere automobil i krenula prema njemu da potraži pomoć."
Majkl Zemek prvi je stigao na mesto užasa.

Kada je Hana stala ispred njegaa i povikala “sipao je benzin na mene”, Bakter je shvatio da mu je vreme isteklo i zapalio je vatru dok je još bio u vozilu.

"Kada je shvatio da se našao u čorsokaku, nije imao empatije, pa je samo rekao “ok, to je to, palim”, rekao je Klark.

"Nadam se da je sipao benzin I na devojčice, jer bi tako brže umrle da ne pate”.

Bolnica

Shutterstock

Bolnica, Foto: Shutterstock

Kada je automobil bio zapaljen, Hana je iskočila dok je njena odeća bila zapaljena, a vatra joj je topila kožu.

Zemek joj pomogao da ugasi vatru tako što ju je bacio na zemlju i počeo da je prevrće, a zatim je počeo da je poliva crevom.

I sam je zadobio opekotine na licu i rukama i još se oporavlja u bolnici. Zapanjujuće, ali Hana je čak i sa opekotinama na svim delovima tela, osim stopalima, mogla da objasni policiji tačno šta se dogodilo.

“Ona je još imala dovoljno snage i još je bila dovoljno svesna da detaljno opiše šta se dogodilo", rekao je Klark.