Lisa
Printscreen
Lisa

Printscreen

Lisa, Foto: Printscreen

Lisa Mekdonald (47) iz Mejdenheda, u Berkširu, saznala da je „umrla“ tokom operacije na turskoj klinici za plastičnu hirurgiju "Afrupamed" tek nekoliko nedelja nakon što se vratila kući.

Ona je sa sestrom Sašom (41) otputovala u Tursku nakon što su obe putem Instagrama zakazale operaciju, da bi se Lisa tri nedelje po povratku kući onesvestila, saznala da ima sepsu i da joj je život u opasnosti.

Lekari bolnice Veksam park u gradu Slau izvadili su joj implante i konstatovali prelome nekoliko rebara, te zaključili da ona nisu izdržala pritisak tokom reanimacije.

- Otkrili su da su mi rebra polomljena. Rekli su da je to klasičan znak da je primenjena kardiopulmonalna reanimacija. Ne mogu da verujem da sa bila mrtva i da mi niko ništa nije rekao - izjavila je Lisa Mekdonald za „San“.

Operacija kojoj se podvrgla posle porođaja, a koja je obuhvatala podizanje i uvećanje grudi i liposukciju, koštala ju je 4.300 funti (4.800 evra) zajedno s avionskom kartom i smeštajem u hotelu. Sestra Saša je uradila sve to, plus zatezanje stomaka po ceni od 5.200 funti (5.800 evra). Čim su stigle u kliniku začudile su se, jer je krevet bio „sklepan od drvenih dasaka“. Lisa Mekdonald kaže da su uslovi u bolnici bili kao iz "Trećeg sveta" i da su je vezali za operacioni sto parčićima starog konopca.

- Bilo je jezivo, ali platile smo, pa smo rešile da idemo do kraja. Kad sam se osvestila, bila sam u agoniji - kaže ona za „San“.

Povraćala je i jedva disala, a ni ona, ni sestra nisu dobile ništa protiv bolova.

– Mislila sam da ću umreti - kaže Lisa.

Šest dana nakon operacije lekari su zaključili da su se dovoljno oporavile da mogu da putuju. Sestre kažu da su na Instagramu četovale s ženama koje su se pretvarale da su bile na operaciji u Avrupamedu i preporučivale im baš tu kliniku.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (2)

beba

21.11.2020 21:32

Cudi me, zato sto Turci imaju vrhunske klinike...

Pudla

22.11.2020 10:22

@beba - Kada su Turci u pitanji dobar smer kretanja za njih je IZ zemlje u koju su došli, nikako U. Koliko moraš biti glup oa da ideš tamo (osim kao turistamada, mada lično ni to ne bih)...i još da im platiš....