"PUCAJTE BEZ UPOZORENJA!" Ukrajina donela skandalozan zakon! Ne smemo da zamislimo kakav će odgovor dobiti ukoliko to urade!

U Rusiji taj zakon smatraju još jednom predizbornom provokacijom Petra Porošenka

Ukrajina
Ukrajina, Foto: Alo!/Privatna arhiva

Vrhovna rada Ukrajine usvojila je zakon kojim se daje pravo ukrajinskim graničarima da pucaju bez upozorenja prilikom pokušaja upada na teritoriju zemlje ili u slučaju napada na brodove Ratne mornarice. U Rusiji taj zakon smatraju još jednom predizbornom provokacijom Petra Porošenka.

 

Dokument proširuje morsku teritoriju pod kontrolom Kijeva na 12 milja od obale.

 

U objašnjenju zakona se navodi da nakon ulaska Krima u sastav Rusije Moskva vodi "nezakonitu ekonomsku delatnost uz korišćenje trgovinske flote pod ruskom zastavom i zastavama trećih država".

Prema mišljenju autora zakona, on se donosi radi "smanjenja šverca robe u Crnom moru i sprečavanja slučajeva kršenja državne granice i pozitivno će uticati na bezbednosnu situaciju u regionu i osiguraće ekonomski suverenitet Ukrajine".

 

Zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova je izjavila da taj zakon ne može biti primenjen na Azovsko more, jer su to unutrašnje vode Ukrajine i Rusije.

Pratite nas na Facebook-uInstagramu

PROČITAJTE JOŠ VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi