Nemačka policija
Youtube/Printscreen
Nemačka policija, Foto: Youtube/Printscreen

Odgovora na glavno pitanje još uvek nema, ali policija polako slaže mozaik zločina. Sve više i više detalja curi u javnost, iako je i dalje nepoznato zašto se Kristijana K. (27) odlučila za takav monstruozni čin.

Podsetimo, nemačka policija pronašla je tela petoro dece u zgradu u gradu Solingenu u zapadnom delu zemlje. Monstruozna majka je, posle se otkrilo, ubila decu tabletama i sa šestim, najstarijim detetom otišla na voz. Pokušala je da se ubije na stanici u Diseldorfu, ali njen skok pod voz završio s teškim povredama.

Preporučujemo:

Iako svi susedi tvrde da se radilo o mirnoj i ne baš problematičnoj porodici, "Bild" iz izvora bliskog istrazi saznaje da to baš nije tako. Navode da su u aprilu policajci intervenisali na istoj lokaciji u Solingenu nakon što se otac dece pokušao ubiti. Navodno ga je u tom naumu zaustavila upravo Kristijana K. Međutim, ostaje nejasno zašto porodica nakon toga nije ponuđena psihološka pomoć.

Novi detalj u istrazi je takođe poziv koji je Kristijana uputila svojoj majci nekoliko trenutaka pre nego što je skočila pod voz. Baki dece rekla je šta je učinila i poručila joj da šesto, jedino preživelo dete, upravo šalje kod nje kući. Baka je nakon toga odmah pozvala policiju koja je otkrila stravičnu scenu u stanu. I policajcima i lekarskom osoblju je pozlilo.

Za nemački RTL progovorio je i najbolji prijatelj jedinog preživelog deteta monstruozne majke, piše "Jutarnji list".

- Posednja dva meseca bili smo nerazdvojni, ali nikad, baš nikad, nisam video ostatak njegove porodice. A moj prijatelj je delovao tužno... - rekao je Maks koji je novinarima pokazao i poslednju poruku koju mu je poslao prijatelj.

- Samo želim da ti kažem da me više nikada nećeš videti. Sva moja braća i sestre su mrtvi... - stajalo je u "Votsap" poruci.

Maks je prvo mislio da se njegov prijatelj šali, ali nedugo zatim primetio su policijska vozila ispred zgrade.

Aksel Peterman, jedan od vodećih nemačkih stručnjaka za prevenciju kriminala, za "Fokus" je rekao da nikada ovako nešto nije video i da uopšte nema ideje što je bio povod za ubistvo.

- Možda je delovala bespomoćno, osećala da nema nikakve perspektive.

Na pitanje da li se ovo moglo sprečiti, Peterman odgovara - vrlo teško. Naime, malo ko je mogao primetiti da nešto nije u redu budući da su zbog korona virusa škole i vrtići bili zatvorene i deca su uglavnom bila u kućama...

Pročitajte još: