DAN IZ PAKLA U stravičnom požaru izgorelo sirotište, 15 mališana tragično izgubilo život!

Broj dece stradale u požaru u jednom sirotištu nadomak prestonice Haitija, Port-o-Prensa, porastao je na 15 pošto su nađena još dva tela, saopštili su zvaničnici.

Požar, Foto: Printscreen

 

Vaspitačica u sirotištu, Roz-Mari Lui, izjavila je da je požar izbio juče ujutru oko 9 sati i da je vatrogascima trebalo oko sat i po da stignu na mesto nesreće u kojoj je tragično nastradalo sedam beba i šestoro dece uzrasta od 10 do 11 godina.

Ona je novinaru AP rekla da je bila prisutna kada su pripadnici nadležnih službi iznosili beživotna tela dece iz sirotišta u predgrađu glavnoig grada Haitija.

Prema rečima vaspitačice, u sirotištu su korišćene sveće zbog kvara na internom sistemu elektro napajanja. Policija i vatrogasna služba nisu bili dostupni za izjave.

Nehigijenski uslovi u sirotištima

O problemima sa sirotištima na Haitiju pisali su brojni mediji.

CNN je izvestio prošle godine da na Haitiju ima oko 30.000 dece u sirotištima i da su mnogi od njih napušteni jer roditelji nemaju sredstava da ih izdržavaju.

AP je takođe izveštavao o problemima u dva sirotišta koja na Haitiju vodi Crkva Poznavanja Biblije koja je u seriji inspekcija od 2012. godine izgubila dozvole zbog prevelikog broja štićenika, nehigijenskih uslova i manjka stručnog kadra.

Ekipa AP je 2013. godine posetila dva sirotišta u kojima je bilo smešteno oko 120 dece i emitovala slike zapuštenih, neuslovnih i mračnih prostorija, preveliki broj štićenika i dotrajale ili polomljene ležajeva i sanitarije.

Neke verske organizacije organizovale su u Njujorku i Los Anđelesu prodaju skupocenih antikviteta i deo prihoda namenile sirotištima.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi