Francuska protest
EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON
Francuska protest

EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Francuska protest, Foto: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Tada je Francuska bila pod restrikcijama drugog lokdauna i to je još jedan dokaz da strogi policijski čas ne sprečava širenje virusa, piše Rojters.

"Tada je Francuska bila pod restrikcijama drugog lokdauna i to je još jedan dokaz da strogi policijski čas ne sprečava širenje virusa", piše Rojters.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je registrovano 26.916 novih slučajeva kovida-19, što je više nego u utorak, kada je zabeleženo 22.086 ili 26.784 prošle srede.

Ukupno je zaraženo 3,1 milion ljudi u Francuskoj, u kojoj je ovo treći put od decembra da je prijavljeno više od 26.000 obolelih u jednom danu.

Samo nedelju dana nakon proglašenja drugog lokadauna, 7. novembra prošle godine, broj obolelih tokom sedam dana nije bio viši od 10.000, što je vlastima dalo nadu da će policijski čas koji je na snazi bio od početka decembra, zauzdati širenje virusa.

Međutim, od sredine januara, uprkos strogom policijskom času od 18 satiu uveče, broj zaraženih pet dana zaredom bio je veći od 20.000.

Vladin protparol saopštio je da je očigledno da ni strogi policijski čas ne zaustavlja širenje virusa i da se spremaju da razmatraju uvođenje još čvršćih mera.

U bolnicama se nalazi 27.168 kovid pacijenata, što je za 128 više nego u utorak. Na intenzivnoj nezi leči se 3.107 pacijenata. Od posledica infekcije korona virusom preminulo je još 350 osoba. Ukupno je preminulo 74.456 obolelih.

Pročitajte još: