Turski lovci jurili Ciprasov helikopter među ostrvima, a onda se pojavila grčka avijacija! Sumnja se na novi plan Erdogana!

Hina; D.K. | vesti 2019-03-25 18:41:53 2019-03-25 18:41:53

Grčki premijer Aleksis Cipras rekao je da su turski lovci u ponedeljak proleteli blizu njegovog helikoptera dok je leteo na jedno grčko ostrvo povodom obeležavanja godišnjice pobune protiv osmanske vladavine 1821. godine.

Printscreen

- Imao sam čast da dođem ovde da se družim s vama, a neki turski borbeni avioni su možda danas hteli da učestvuju u ovoj proslavi. Ne znam šta to izvode - rekao je Cipras u govoru na ostrvu Agatonisiju, nekoliko kilometara od turske mediteranske obale.

PROČITAJ JOŠ:

- Prisilili su helikopter u kojem sam bio da leti nisko dok grčki lovci nisu presreli snage koje su povredile naš nacionalni vazdušni prostor - dodao je.

- Poruka koju želim da im pošaljem je da su takve glupe akcije besmislene, da uzalud troše benzin. Uvek ćemo biti spremni da branimo naš nacionalni integritet - rekao je Cipras.

PREPORUČUJEMO:

Grčki činovnik rekao je za Rojters da su grčki lovci F-16 presreli turske lovce na oko 6,5 kilometara od Ciprasovog helikoptera.

Turske oružane snage odbacile su Ciprasove optužbe tvrdnjom da su njihovi avioni bili na rutinskoj misiji.

Expand player
Pogledajte više