SUKOB NA POMOLU? Turski brod sa raketama uplovio u grčke vode!

Letelica za brzo napad turske mornarice Jildiz opremljena raketama "Harpun" viđena je nekoliko kilometara od grčkog ostrva Kastelorizo. Ovaj klasni ratni brod ima zapreminu punog tereta od 433 tone.

Grčka - Turska
Grčka - Turska, Foto: Printscreen

Viđene su turske brze raketne letelice, navodno P349 Karajel.

Lokalni mediji su takođe izvestili da su se, kao odgovor na akcije Turske, grčki brodovi pojavili kraj obale Kasteloriza.

Dve zemlje se sukobljavaju oko preklapajućih zahteva za resursima ugljovodonika u regionu. Seizmička istraživanja deo su pripremnog rada za potencijalno istraživanje ugljovodonika.

Grčka tvrdi da deo tog područja pokriva njen kontinentalni tim i tražila je da se turski brodovi povuku. Turska je zauzela stav da ima pravo da tamo sprovodi istraživanje. Grčka je upozorila svoju vojsku i poslala ratne brodove u područje kraj južne obale Turske.

Kao što je ranije objavljeno, „situacija“ je suočavanje između Turske i Grčke zbog teritorijalnih prava i eksploatacije ugljovodonika.

Stvari su postale napete ove nedelje kada je predsednik Erdogan napravio kratku pauzu u naporima turskog istraživanja u vodama koje su Grci osporavali.

Takođe je objavljeno da je Ankara započela mornaričke vežbe sa grčkih ostrva Rodos i Kastelorizo.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi